Eкономија

„ФЕРОМАСТЕР“ КВАЛИТЕТОМ КРЧИ ПУТ НА ТРЖИШТУ

Предузеће „Феромастер“, које се бави производњом грађевинске лимарије, уградњом, увозом и продајом термоизолационих панела, послује већ 16 година, а од почетна три радника, тренутно има 25 запослених.

Власник фирме Зоран Кнежевић каже да је у плану и проширење производње.

– И даље имамо тенденцију ширења, што значи да ускоро планирамо куповину нових машина. Дакле, инвестираћемо средства у машине за производњу грађевинске лимарије. Важно је имати на уму да ће правац проширења свакако зависити и од захтјева тржишта – рекао је Кнежевић.

Иако су орјентисани углавном на домаће тржиште, већ неколико година производи из овог предузећа се извозе се у Хрватску. Из овог предузећа додају да су у току преговори са италијанском фирмом чији би производи требало да се израђују управо у Дервенти у производом погону „Феромастера“. Тај корак би значио повећање извоза за тржиште Европске Уније.

– Квалитет је пресудан, односно, купци препознају и цијене квалитет, па ако желимо задржати своје муштерије, једноставно морамо имати робу која испуњава захтјеве. Сировину набављамо из Италије, управо због тога што је најближа држава која има све врсте производа који су нам потребни – истакао је Кнежевић.

Недостатак радника

Као и у већини привредних субјеката на подручју општине, недостатак радника представља један од главних проблема и за „Феромастер“.

– Имамо константну потребу за лимарима, тачније, за занатским радницима. Међутим, млади се јако тешко одлучују за таква занимања, иако се радећи у производњи овог типа може солидно зарадити – казао је Кнежевић.

Related posts

ПРИВРЕДА ВАПИ ЗА ПОЗИТИВНИМ ИМПУЛСИМА

admin

За три дервентске фирме
признање „Kапетан Миша“

Derventski List

ШТО ПРИЈЕ АПЛИЦИРАТИ ЗА ПОМОЋ ЗА АПРИЛ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još