EкономијаИЗДВОЈЕНО

ФОКУС ПРИВРЕДЕ НА ПРЕВАЗИЛАЖЕЊУ ПОСЉЕДИЦА КОРОНА ВИРУСА

Проблематика пословања у периоду од почетка пандемије изазване инфекцијом КОВИД-19 била је тема данашњег састанка послодаваца општине Дервента и челника Уније удружења послодаваца, а највећи акценат стављен је на задржавање радне снаге у дервентским фирмама.
Директор Уније удружења послодаваца Саша Аћић рекао је да су очекивања привредника у Дервенти слична очекивањима у читавој РС.
– Кључни захтјеви Уније послодаваца обухватају и оно што смо данас добили од послодаваца у Дервенти, а то подразумијева да наша кључна политика иде у правцу смањења фискалног и парафискланог оптерећења на пословање. Друга ствар је да послодавци очекују конкретнију помоћ у периоду након прва три мјесеца од почетка пандемије и до краја године,јер усљед пада броја наруџби, као и проблема што се тиче самог извршавања одређених обавеза наших послодаваца према иностраним наручиоцима подразумијевана је подршка за мјесеце јун, јул и август – рекао је Аћић додавши да је послодавци очекују преузимање обавезе државе око подјеле трошкова за запослене.
– Најбитније је истаћи да послодавци очекују да ће се ови проблеми услужњавати у наредним мјесецима и почетком сљедеће године и очекују да у циљу задржавања броја запослених држава преузме 50 одсто трошкова, а послодавци ће да сносе другу половину – казао је Аћић.
Састанку који је окупио одредјени број послодаваца из више привредних грана присуствовао је и предсједник Уније удружења послодаваца РС Саша Тривић.

Related posts

Почела изградња водовода за јужни дио Дервенте

admin

СЛИЈЕДЕ ВРЕЛИ ДАНИ, ЖИВА СКАЧЕ ДО 40 СТЕПЕНИ

admin

За капитална улагања више од милион, подршка раду градоначелника

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još