ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ФОТОГРАФИЈЕ ИЗ ФАБРИКЕ „УКРИНА“ ЗА СТАРТ „ДЕРВЕНТСКОГ СРЦА“

Отварањем изложбе фотографија „110 година текстилне индустрије Укрина“ у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, вечерас је започела традиционална манифестација „Дервентско срце 2019“, коју организује ИМИЦ „Заједно“.

Аутор изложбе Фадил Пелесић рекао је да изложба обухвата око 1.500 фотографија од самог почетка рада овог колектива па надаље.
– Ни сам не знам гдје сам пронашао све ове фотографије, али је веома важно што су сачуване. Након изложби фотографија поводом 100 година Учитељске школе, Гимназије у Дервенти и 120 година ватрогаства ИМИЦ је припремио и ову изложбу у жељи да на тај начин подсјети градјане на допринос који је „Укрина“ као најбољи дервентски колектив дала. То је био колектив у којем су се људи искрено вољели, поштовали и живјели заједно трудећи се да покажу радничку солидарност. Посебно ме радује то што су Дервенћани вечерас показали великo интересовање, а изложба ће бити отворена мјесец или два, тако да ће сви заинтересовани имати прилику да виде фотографије – казао је Пелесић.
Владимир Мајо Бурсаћ, који је као технолог био руководилац бојадисаоне у ОУР – у дорада, истакао је да ова изложба буди емоције.
– Фотографије су нас вратиле у давну прошлост и ово је врло емотиван тренутак. Желим нагласити да се ради о једној од најбољих радних организација не само у Дервенти, већ у БиХ. „Укрина“ је имала заокружен технолошки процес од предионице до конфекције – додао је Бурсаћ.

Манифестација „Дервентско срце“ биће настављена и идућих дана.

Related posts

Светосавље свјетлост која
и у 21. вијеку освјетљава стазе знања, љубави и мира

Derventski List

СТОЈАН ДАВОГИЋ ПРВИ МЕЂУ АЛАСИМА

admin

ПОВОЉНИЈЕ ОДРЖАВАЊЕ ВЕЗАНИХ ГРОБНИХ МЈЕСТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još