EкономијаИЗДВОЈЕНО

„Фрукта трејд“ купио имовину „Униса“ за 27 милиона КМ

Компанија „Фрукта трејд“ купила је имовину некадашње фабрике цијеви „Унис“ за 27 милиона марака, потврдио је „Гласу Српске“ власник тог трговачког ланца Душко Рељић.

– Лицитација је протекла фер и коректно. О даљим корацима одлучиваћемо у наредном периоду – рекао је Рељић.

„Фрукта трејд“ је раније куповином потраживања постао један од највећих повјерилаца у „Унису“, а Рељић је тада казао да то предузеће не купује ништа, а да при томе нема озбиљне намјере.

Стечајни управник „Униса“ Лазо Ђурђевић рекао је „Гласу“ да су се на данашњем усменом надметању за имовину „Униса“ појавила четири купца и нагласио да је најповољнија понуда „Фрукта трејда“.

– Они сада имају рок од 30 дана да уплате износ који су понудили. Док не буде уплаћено ништа није готово – рекао је Ђурђевић.

 

Он је подсјетио да је на данашњој, другој лицитацији имовина некадашњег привредног гиганта била понуђена за 13,5 милиона КМ.

Иако је протеклих дана у Дервенти боравио шеик Талиб бин Сакр ал Кашими, те је и обишао „Унис“ и наводно био заинтересован за куповину имовине некадашње фабрике цијеви, Ђурђевић је рекао да се шеик данас није појавио и није дао понуду за куповину имовине дервентске фабрике.

– „Фрукта трејд“ је понудио 27,2 милиона КМ, док је на другом мјесту понуда фирме „Феромастер“ у износу 27,15 милиона марака. То су два најповољнија понуђача – истакао је Ђурђевић.

Стечај у дервентском предузећу отворен је 17. децембра 2019. године.

http://www.glassrpske.com

Related posts

СПУШТАЛИ СЕ НИЗ ЗГРАДУ И УПРАВЉАЛИ РОБОТИМА

admin

Плесни ритмови
окупљају све узрасте

Derventski List

Предузимају се превентивне
мјере одбране од поплава

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još