ИЗДВОЈЕНОСпорт

Фудбалски турнир повод за дружење и нове фудбалске лекције

Фудбалски клуб „Текстилац“ окупио је данас на Међународном дјечијем фудбалском турниру око 500 најмлађих фудбалера, који на терену са вјештачком травом размјењују фудбалске лекције.

Своје фубалско умјеће на овом турниру представља 38 екипа дјечака који су рођени од 2010. до 2013. године.

Ова спортска манифестација и ове године се одржава под покровитељством градоначелника Дервенте Милорада Симића, а турнир је отворио замјеник градоначелника Синиша Јефтић.

– Вријеме нас је послужило да се и данас дружимо по шести пут у Дервенти и надамо се да ћемо се дружити и убудуће. Честитам организаторима, али и свима вама који се одазивате турниру и добро нам дошли – рекао је Јефтић додавши да локална заједница пружа подршку оваквим манифестацијама, као и раду свих спортских клубова у граду на Укрини.

– Град Дервента на годишњем нивоу подржава омладину и спорт са 500.000 марака, док за подршку раду најмасовнијег клуба „Текстилац“ издвајамо око 160.000 КМ. Свакако, локална заједница се свих ових година труди да створи што боље услове за тренирање свих дервентских спортских клубова, како на отвореним тако и на затвореним теренима, а један од највећих капиталних улагања био је помоћни терен са вјештачком травом на којем се данас и одржава ова манифестација. У наредном периоду очекујемо завршетак радова на трибинама који су започети уз подршку тадашњег предсједника Српске Милорада Додика са 100.000 КМ, а  добили смо још 40.000 КМ за те намјене, а настојимо обезбиједити и средства од 120.000 КМ за комплетирање уређења свлачионица – казао је Јефтић.

Координатор Омладинског погона ФК „Текстилац“ Дејан Плиснић казао је да је главни циљ турнира добро дружење и стицање нових познанстава и спортских лекција.

– Данас угошћавамо 38 екипа у четири категорије од којих ће четири првопласиране екипе добити пехаре и медаље, а предвиђене су и награде за најбоље појединце. Турнир је окупио екипе из цијеле БиХ, па су се тако одазвали фудбалери из Брчког, Бијељине, Бањалуке, Градишке, Тешња, Грачанице, Добоја и других и то су екипе чијим манифестацијама се и ми одазивамо. Имамо одличне услове за игру, учесници су презадовољни, спремни да се друже, стекну нове фудбалске лекције и пријатеље што је и циљ ове манифестације – рекао је Плиснић.

 

 

Related posts

Почињу да раде фризери и козметичари и даље настава на даљину

admin

У ДЕРВЕНТУ СТИЖУ СТОТИНЕ МЛАДИХ ФУДБАЛЕРА

admin

ДЕРВЕНСКИ ЛИСТ СА ПРВАЧИЋИМА ПРВОГ ДАНА ШКОЛЕ (ФОТО)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još