ИЗДВОЈЕНОНовости

ХРАМ У МИШКОВЦИМА КРАСИ НОВИ ЗВОНИК

Храм Преподобног Сисоја Великог у Мишковцима краси нови звоник, који је у присуству великог броја вјерника данас освештан.

Иако је звоник требало да освешта епископ зворничко – тузлански Фотије, он је због болести био спријечен да дође у Дервенту, а свечаности је уз велики број вјерника присуствовао и Миладин Драгичевић, изасланик предсједнице Републике Српске.

У владикино име, свештеник Радојица Ћетковић захвалио је за учињено доброчинство у обнови цркве и очувању њеног здања.

  • Из оправданих разлога, због болести, владика није могао да дође. Хвала свима на труду и помоћи, на било који начин, кроз молитву, као и кроз прилоге, а понајвише хвала црквеном одбору који је заједно са свештеником Далибором Ђекићем уложио труд да се ова црква додатно љепша и украси – рекао је Ћетковић подсјећајући да хришћани већ 16 вијекова прослављају Светог Преподобног Сисоја Великог.
  • Вјерни народ се окупља у његово име тражећи молитве његове, заступништво и посредништво пред престолом Бога живога. Ми Срби смо многе светитеље у небеса упутили и њима се молимо и њима се поносимо – рекао је Ћетковић.

Сутра ће, на празник Светог Сисоја бити служена света литургија у мишковачком храму.

Црквени одбор

Изградња звоника трајала је два мјесеца, а црквени одбор су чинили Слободан Брљак Цвијановић са породицом, Бојан Милић, Гавро Асентић, Младен Јевтић, Душко Панић, Горан Миланковић, Невен Влајић, Милош Винчић и Славко Ђекић.

Related posts

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОРУЖАНИХ СНАГА БиХ

admin

ЗИМСКА СЛУЖБА УПУЋЕНА НА СЕОСКА ПОДРУЧЈА

admin

Град ће подржати стварање
бољих услова за рад

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još