Друштво

Хуманитарни концерт
у Осињи у суботу

Акција за помоћ Бранки Тривић и њеном десетогодишњем сину Игору, који се боре са тешким болестима, поприма све шире димензије, а свој допринос несебично дају и школе, спортски колективи и бројни хуманитарци.

Прошлоседмичне утакмице Одбојкашког и Кошаркашког клуба, као и Клуба малог фудбала биле су повод за учешће у акцији помоћи овој породици из Горњих Церана. Акцију су прикупљањем новца подржали и ученици и запослени у основним школама „Ђорђо Панзаловић“ и „19. април“, те ученици Стручне и техничке школе, те околне локалне заједнице, Брод, Добој, Модрича, Шамац, Прњавор и Станари.

Акцију за помоћ породици Тривић покренуло је Коло српских сестара „Царица Милица“, а предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић казала је да је и даље могуће уплатити донације на рачун кола. Најавила је да је за предстојећи викенд планиран нови хуманитарни концерт у Осињи.

– Захвални смо свима који су се одазвали овој акцији појединачним уплатама, организацијом по школама, донацијама у кутије које су суграђани самоицинијативно поставили на локацијама у граду или прилозима на утакмицама и у оквиру других радионица. Све људе доброг срца позивамо на хуманитарни концерт изворне музике који ће бити одржан 25. фебруара у ресторану „Кршић“ у Осињи од 18 часова, а на којем је учешће најавио велики број извођача. Сви су добродошли – казала је Додиг – Пијетловићева додавши да се сви надају да ће Игор у наредних неколико дана почети са терапијом.

У акцију помоћи породици Тривић укључен је и свештеник Љубиша Новић који је захвалио свима који су се до сада одазвали акцији, позивајући суграђане да и даље буду дио акције.

Породица Тривић из Горњих Церана одавно је у незавидној позицији. Бранка, мајка двојице дјечака, болује од карцинома лимфних чворова и њена борба траје од 2017. године. Бранки се недавно болест вратила у још агресивнијем облику и тренутно је на лијечењу у Универзитетском – клиничком центру у Бањалуци на одјелу хематологије. Њен син Игор је рођен 2013. године, а 2021. године му је потврђена дијагноза тешке мишићне дистрофије, облика који је толико риједак да у бившој Југославији има свега пет или шест обољелих. Игор је тренутно још увијек покретан, али уз помоћ друге особе. Препорука љекара је набавка лијека „Трансларна“ из иностранства који може зауставити болест у тренутном стању. Овај лијек има ефекат уколико га пацијент прими док још може да хода.

Уплате

За уплате донација породици Тривић активан је жиро – рачун Кола српских сестара, а за више информација доступни су бројеви телефона 065/882-265, 066/747-886, 065/819-254 и 066/747-886.

Уплате из БиХ:

5553000037493472.

Уплате из иностранства:

IBAN: AT76 3699 0000 0914 5988

BIC: RBRTAT22

BLZ: 36990

Related posts

Незапосленим мајкама 750 КМ све док је једно од дјеце малољетно

admin

„ШАКАЛИЈАДА“ 26. ЈАНУАРА

admin

Правилна хигијена уста и зуба
рецепт за квалитетнији живот

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još