Друштво

Хуманост у основи дјеловања

Коло српских сестара „Царица Милица“ обиљежило је данас крсну славу Свете жене мироноснице, а уз славски обред и ручак, указано је на хуманост која је у основи дјеловања чланства Кола.

Осим чланица, славском обреду у Центру за културу присуствовали и свештеници и монаси, те предсједник Скупштине града Бојан Радановић и представници јавног живота

Предсједница Кола Ђурђа Додиг Пијетловић изразила је задовољство због наставка традиције обиљежавања крсне славе уз заједнички славски ручак, те подсјетила на проведене активности у протеклом периоду.

– Протекле двије године, које је обиљежила пандемија корона вируса, славу смо прослављале на скромнији начин, обредом у цркви. Упркос ограничењима, налазиле смо начина да одржимо наше божићне и васкршње акције, током којих смо прикупили око 100 пакета помоћи, као и да проведемо наше индивидуалне акције помоћи појединцима и породицама, колико можемо. Наравно, један од наших превасходних циљева је да будемо самофинансирајући и да тако дјелујемо – казала је Додиг Пијетловићева додавши да Коло тренутно окупља 86 активних чланица, те позвала Дервенћанке да се придруже овој организацији.

– Један од циљева нам је мотивисати млађе генерације суграђанки да нам се придруже – рекла је Додиг Пијетловићева.

Осим чланица, славском обреду у Центру за културу присуствовали и свештеници и монаси, те предсједник Скупштине града Бојан Радановић и представници јавног живота.

 

 

Related posts

Ратари жању губитке

Derventski List

Историја непобитно расвјетљава
поријекло и владавину Твртка Котроманића

Derventski List

УЧЕНИЦИ У НЕБО ПУСТИЛИ БАЛОНЕ СА ПОРУКАМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još