Култура

Цвијетин Лобожински аутор најљепше пјесме о љепотама вода

Аутор пјесме под називом „На обали реке“ Цвијетин Баја Лобожински из Новог Сада побједник је наградног конкурса за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода.

На наградни конкурс поводом 20. Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2021“, који традиционално организује Српски књижевни клуб „Вихор“, стигло је 87 радова из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Словеније, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Бугарске, Њемачке и Швајцарске.

Побједник у категорији шаљиве пјесма је Гордана Илић из Добоја са пјесмом „Уловио сам сома једног“, а у категорији „Укрински цвијет“ најбољом је проглашена пјесма „Љубавни плес Укринског цвијета” Славе Станојевић из Теслића, саопштили су из „Вихора“.

Похваљене су пјесме Раде Јањушић из Добоја, Миреле Гаврановић из Челинца, Александре Мракић из Градишке, Вере Kоропкин Ратковац, Евите Бојковац и Милорада Ђурђевића из Дервенте.

Најљепше пјесме о љепотама вода ове године бирао је трочлани жири на чијем је челу била проф. Санела Станковић, уз помоћ проф. Далиборке Малешевић и Савка Пећића.

Из „Вихор“ су додали да ће Међународна манифестација „Прљача 2021“ бити одржана 7. августа у Центру за културу, а под покровитељством градоначелника Милорада Симића.

Related posts

Цукић уз музику представио укоричене животе рок легенди

admin

„ПРЉАЧУ“ ОКИТИЛА НИСКА СТИХОВА

admin

ПРОМОЦИЈА РОМАНА „ПРСТ СУДБИНЕ“ ВЕЧЕРАС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još