Друштво

Центар „Будућност“ обиљежио дан и крсну славу установе

Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ обиљежио је дан и крсну славу установе Светог Ћирила и Методија, а славски обред уприличен је у присуству запослених, корисника и ужег круга гостију.

Традиционални програм који су поводом овог дана припремали корисници „Будућности, изостао је и ове године због пандемије корона вируса, као и већи број званица, а славском обреду присуствовао је и градоначелник Д Милорад Симић.

Директор ове установе Владан Поповић истакао је да је безбједност и очување здравља свих корисника и запослених обиљежила протеклу годину.

– Протеклу годину провели смо радећи у специфичним околностима, а највише бриге смо полагали на очување здрављу дјеце, нарочито оне која бораве у установи, али и корисника дневног центра, који је кратко вријеме био и затворен због неповољне епидемиолошке ситуације. Ипaк, све остале активности, укључујући и радионице, одвијале су се уобичајено. Срећом, нисмо имали кориснике код којих је потврђена инфекција вирусом корона – рекао је Поповић.

Он је додао да је ова установа у протеклом периоду проширила свој опсег дјеловања и постала ресурсни центар за инклузивну наставу.

– Добили смо рјешење Министарства просвјете и културе и постали смо један од четири ресурсна центра у Српској, а наш рад ће се заснивати на раду са слијепим и слабовидим ученицима на територији читаве РС и дјецом са сметњама у развоју на подручју добојске и бијељинске регије – рекао је Поповић.

Центар „Будућност“ броји 38 ученика, те 22 корисника дневног центра, а смјештај користи 20 дјеце.

Related posts

Распоред одјељења по смјенама
у школској 2023/2024. години

Derventski List

„Врапчићи“ распјевали и
расплесали Дервенћане

Derventski List

Мигранти свакодневно у транзиту кроз Дервенту

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još