ИЗДВОЈЕНОНовости

ЦЕНТАР ГРАДА ДОБИЈА НОВИ ИЗГЛЕД

Центар града, односно простор између Основне школе „Никола Тесла“ и подручне јединице катастра, ускоро ће добити потпуно нови изглед, с обзиром да је почела изградња новог паркинга, али и реконструкција фасаде на згради коју ће красити први дервентски мурал, те платоа испред тог објекта.

Из Одјељења за стамбено – комуналне послове Општинске управе навели су да се ови послови финансирају из општинског буџета.

– Уређење паркинга између џамије и зграде катастра, које је повјерено фирми „Геокоп“, почело је прије неколико дана припремом терена, а вриједност овог пројеката, заједно са изградњом платоа код ОШ „Никола Тесла“, износи 80.000 КМ – навели су из одјељења.

Додали су да је плато замишљен као мини – трг са простором за окупљање и сједење, зеленилом и расвјетом.

Посебан пројекат тиче се уређења фасаде на згради поред школе „Никола Тесла“ у вриједности од 10.000 КМ, а која је повјерена фирми „Ехта-Р“.

– На овој згради, као посебан пројекат, планиран је мурал. Умјетник Рикардо Друшкић ангажован је да мотивима града украси зидове објекта на платоу у центру града. Исти умјетник ће урадити мурале у пет градова, односно Горажду, Сарајеву, Требињу, Зеници и Дервенти, а у склопу пројекта „Буђење солидарности“. Овај пројекат финансиран је од стране Инфо центра Европске уније у БиХ, а приједлоге за мурале дају сами градови – поручили су из одјељења.

 

Related posts

Незапосленој дјеци погинулих бораца исплаћено по 1.000 КМ

admin

Мајске пензије веће за десет одсто

admin

Млађи због путовања махом траже „Фајзер“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još