Друштво

Циљеве достижем корак по корак

Рад, труд, упорност и јака воља, особине су које красе Мају Орландо, а које су јој донијеле резултате за понос, између осталог и титулу ученице генерације у Основној школи „19. април“.

Осим што је узоран и марљив ученик, Маја је кроз школовање дала допринос у бројним областима, а награде су често стизале и са такмичења.

– Најбоље резултате имала сам на такмичењима из физике, и то на градском такмичењу на којем сам освојила прво мјесто, а одмјеравала сам и знање и из математике. То су предмети који ми добро иду због чега сам била одлучила да школовање наставим у средњој медицинској школи у Бањалуци, али сам се ипак одлучила за гимназију – истакла је ова ученица.

Осим редовне основне школе завршила је и Основну музичку школу „Владо Милошевић“ у Бањалуци, гдје свира виолину у класи професорице Јованке Роћеновић. Ни ту резултати нису изостали, а њен дом красе и двије прве награде са музичких такмичења, али и бројна друга признања.

Ова ученица је додала да ка својим циљевима корача корак по корак.

– Много тога може да се постигне уз труд, рад, дисциплину и одрицање. Увијек треба бити упоран и ићи корак по корак ка својим циљевима – поручила је Орландо.

Пјевачка група

и цртање

Ова свестрана дјевојка услободно вријеме воли да црта, а активан је члан пјевачке етно – групе СКУД „Дервента“.

– Са пјевачком групом сам ишла на разне наступе и уживам у томе – додала је Маја.

Related posts

Од поноћи православна Нова година

admin

СУТРА СПЕКТАКЛ НА ЛЕДУ

admin

Дијелови града и сутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još