Друштво

Црвени крст наставља трасом хуманости

Градска организација Црвеног крста успјела је и у вријеме пандемије корона вируса да одговори на постављене изазове, те буде на услузи суграђанима, а у предстојећем периоду главни циљ биће провођење редовних активности.

Истакнуто је то на редовној сједници Скупштине организације на којој су данас усвојени извјештај о раду и финансијски извјештај за прошлу годину, као и програм активности за текућу годину. Делегати су донијели и одлуку о расписивању избора на нивоу организације у Дервенти водећи се изборним процесом на нивоу Црвеног крста РС за мандатни период 2022-2026. година.

Секретар дервентске организације Радислав Кујунџић истакао је да је рад Црвеног крста устремљен ка наставку активности које су од друштвеног значаја.

– Један од задатака који су пред нама, јесте да проведемо изборе до краја октобра, како би до краја децембра били формирани органи Црвеног крста РС. Надамо се да ћемо се током 2022. године вратити својим традиционалним активностима, у првим редовима обуци школских екипа из прве помоћи и дружењу добровољних давалаца крви на нивоу Црвеног крста РС. Такође, надам се да ћемо бити у прилици да поново интензивније сарађујемо са школама како би омасовили наше чланство – рекао је Кујунџић.

Током 2021. године Црвени крст у Дервенти је кроз програм добровољног давалаштва крви прикупио око 90 литара ове драгоцјене течности, те подијелио 482 пакета помоћи и 195 пакета пелена за одрасле социјално угроженим домаћинствима, а који су набављени уз помоћ донатора. Организоване су и традиционалне акције прикупљања и подјеле помоћи, као и такмичења о познавању Покрета Црвеног крста и Упозоравања на опасност од мина.

Рад ове градске организације током 2021. године помагало је 126 волонтера, а евидентирана су и 2.042 члана Црвеног крста у Дервенти.

Related posts

Интензивирати рад
у корист пољопривреде

Derventski List

Због некоришћења сједалица за дјецу кажњено 837 возача

admin

ПОДСТРЕК ПОЉОПРИВРЕДИ ВЕЋИ ОД 300.000 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još