Новости

Црнча не заборавља своје хероје

Цијена коју смо платили за слободу и опстанак Републике Српске је огромна, а плаћена је животима, здрављем и најбољим годинама најхрабријих и најчаснијих синова, а наша обавеза је да их памтимо и помињемо.

Поручено је то данас у Црнчи гдје је служен помен и одата пошта борцима из овог села погинулим током Одбрамбено – отаџбинског рата.

Послије парастоса сјенима 15 бораца чија су имена уклесана у спомен – обиљежје поклонили су се и вијенце положили чланови њихових породица, у име градоначелника шеф Одсјека за борачко инвалидску заштиту Станиша Микеревић, делегација Градске борачке организације и Одбора бораца Мјесне заједнице Црнча, те представници СНСД-а, СДС-а и СП-а.

Пошту страдалим одао је и бивши командант батаљона у Осињској бригади Миланко Перић.

– Све оно што би требало рећи пред њима не може се ријечима описати и најбоље би било да шутимо. Да ови борци знају да долази предсједник друге државе и одликује своје борце, наше непријатеље, мислим да би поново устали и ишли у борбу – рекао је Перић.  

Related posts

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА СТИПЕНДИСТИМА

admin

Возачи неће плаћати 100 КМ за увиђај

admin

Питкy водy добила 22
домаћинства у Брезицима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još