Култура

„Цртице из живота“ оживјеле успомене

Збирка кратких прича под називом „Цртице из живота“, а које су инспирисане стварним догађајима и сјећањима ауторке Јасмине Радановић, оживјеле су вечерас пред дервентском публиком ликове и тренутке које је ауторка преточила у ријечи.

Овај дневник сјећања од 25 кратких прича, како сама ауторка истиче, није настао са циљем да буде роман, него јвечни траг свега што је важно у њеном животу.

– Својим причама и писањем уопште, покушала сам да успоменама и сјећањима удахнем нови живот, да оживим све оне драге људе који су обогаћивали моје дјетињство, одрастање и сазријевање. Та сјећања су најчешће пробуђена неком пјесмом, покретом, разговором или фотографијом и ријечи би се саме низале у приче, а свака од њих носилац је једног раздобља мог живота – објаснила је Радановићева додавши да је порука збирке да је свако раздобље живота, било лијепо или не, једнако важно јер често носи нешто неочекивано.

Подршку књижевници, поред великог броја суградјана, исказао је и градоначелник Милорад Симић.

– На нашим просторима, и у нашем граду, доста се ради на књижевности и објављивању дјела, и то у континуитету, а посебно ми је драго да се ауторка ове књиге, Јасмина, добро уклопила у списатељски миље. Вјерујем да ће присутни вечерас ову књигу са задовољством понијети кући и уживати у њој – казао је Симић.

Поред збирке „Цртице из живота“, књига „Дјечија љубав и машта“ потекла из пера ове ауторке, такође је ове године изашла из штампе, али усљед епидемиолошке ситуације није промовисана.

Related posts

Приручник „Како ли се каже“ рјешава језичке недоумице

admin

„Пркос – фест“ доводи стрип мајстора Марка Сомборца

admin

ПРИЈЕ 115 ГОДИНА УМРО ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još