ИЗДВОЈЕНОКултура

„ЧЕКАОНИЦА“ ПОЗДРАВЉЕНА АПЛАУЗИМА

Представа „Чекаоница за боље сутра“ која се одиграва у оквиру 18. Фестивала омладинских позоришта РС привукла је вечерас у Народну библиотеку „Бранко Радичевић“ мноштво љубитеља умјетности, а на даскама које живот значе представили су се чланови Драмског студија „Даске“  из Центру за културу и образовање из Лакташа.
Дјело говори о пролазности живота и бави се филозофским питањем, те је тешко сврстати га жанровски, а премијерно је одиграно у јуну на 14. Интернационалном фестивалу аматерских театара у Лакташима.
– Ово је нешто између комедије, драме и трагедије, односно мјешавина жанрова, а питамо се живи ли човјек док чека. Сви ми нешто чекамо и у суштини живот нам прође у том чекању, а када се окренемо и погледамо иза себе онда схватимо да осим чекања нисамо имали ништа друго и ни у чему нисмо уживали – рекао је глумац и редитељ представе Огњен Тодоровић додајући да је смисао позоришта да остави публику са знаком питања изнад главе што је ова представа учинила са постављеним питањем.
Сала библиотеке била је премала за све они који су жељели да подрже младе глумце на овом фестивалу, а да су уживали доказали су бројним аплаузима и осмијесима. Уживали су и глумци, а млада глумица Анђела Ракочевић за разлику од Изабеле коју глуми у овом комаду дио је екипе која је дочаравала чекање.
– Изабела је телевизијска глумица и несрећна је својом позицијом. Хтјела је да глуми у позоришту као Офелија, Глорија и слично, а завршила је у сапуници. Она чека бољу улогу коју никада не добије, а на крају заврши чекајући рецепт за лексилијум – додала је Ракочевићева.
„Дервента фест“ ће бити настављен представом сутра, а фестивал траје до суботе када ће бити проглашени побједници.

Related posts

ПРИЗНАЊА У РУКАМА ПЕТОРО ДЕРВЕНЋАНА

admin

Ријечи владике Николаја оживјеле поводом 120. година постојања „Просвјете“

admin

„ПРОСВЈЕТА“ ПРОСЛАВИЛA КРСНУ СЛАВУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još