Спорт

Четири бронзе на
Европском купу

Чланови Клуба борилачких вјештина „Дервента“, млади кик – боксери Стефан Јевтић, Михајло Јеличић, Денис Ађуловић, Божана Нешковић и Сергеј Сидлик, имали су сјајан наступ на Европском купу,а четворо од петоро Дервенћана окитило се бронзаним медаљама.
Ова кик – бокс смотра окупила је у Карловцу око 2.300 бораца из 32 земље, добивши епитет једне од најјачих у регији.

-Стефан Јевтић (-28 кг) у категорији млађих кадета kick light поражен је у првом колу од представника Израела. Михајло Јеличић (-51 кг) млађи јуниор low kick, у полуфиналу је поражен од Италијана свјетског првака, првог носиоца и освајача овог купа, изборивши бронзу. Истом медаљом окитио се и Денис Ађуловић (-63,5 кг) млађи јуниор low kick. Он је у првом колу савладао представника Латвије, док је у полуфиналу заустављен од представника Румуније – казали су из Клуба борилачких вјештина.
Одличан низ наставила је Божана Нешковић (-51 кг) јуниор low kick.

-Божана је поражена у полуфиналу 2:1 у тијесном мечу од много искусније представнице Пољске, освајачице многих турнира, понијевши кући бронзану медаљу. Сергеј Сидлик (-75 кг) сениор low kick у полуфиналу бива поражен у одличном мечу од актуелног јуниорског вицепрвака свијета, борца из нашег братског клуба „Гвардија“ Модрича, Невена Стојановића, освојивши такође бронзу – додали су из клуба истакавши да су већини представника клуба ово били први мечеви у рингу и дисциплини лоw кицк, као и први интернационални наступи.

-Сви они су се показали одлично и дајући посљедње атоме снаге. Исто тако, сви такмичари клуба били су у старосним категоријама гдје су најмлађи што је била још једна отежавајућа околност – истакли су из клуба.

Related posts

АРИВУК ПОБЈЕДНИК ШАХОВСКОГ ТУРНИРА

admin

Чланови Клуба „Мирон мото“ успјешни на завршним тркама

admin

Дервенћани у „златној средини“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još