ИзбориИЗДВОЈЕНО

Чувајући људе чувамо и Републику Српску

Настављамо да окупљамо сјајне људе, честите, поштене, моралне, који говоре сувисло и имају богато искуство, и то је највећи понос Уједињене Српске и на томе се наш слоган управо и заснива, јер Српска су људи и без људи нема Републике Српске.

Поручено је то на вечерас на предизборној трибини Уједињене Српске која је одржана у дервентском Центру за културу, а приликом којег су се члановима и симпатизерима ове партије представили кандидати за Народну скупштину Републике Српске из изборне јединице 4 предвођени носиоцем листе Миодрагом Тешендићем, те дервентски кандидат за Представнички дом Парламентарне скупштине у изборној јединици 2 Драго Латиновић.

Предсједник странке др Ненад Стевандић упознао је окупљеним главне правце које је Уједињена Српска зацртала у свом програму.

– Прво да кажем да сам јако задовољан досадашњим током кампање, како на терену гдје смо скоро свим трговима у Републици Српској додали плаву боју, тако и одзивом грађана и почетним резултатима који говоре да ћемо превазићи своја очекивања. Оно што бих вечерас посебно хтио да кажем јесте да је наша стратегија заснована на опстанку малих градова који су чувари РС, док је други дио наше стратегије како се и зовемо, Уједињена Српска, да се ујединимо са матицом. Томе у прилог говори да имамо 21 особу која је рођена у Србији, а 17 их је, који су на листи, који су завршили школе и факултете у Србији, а потом дошли у Српску. То значи да смо се ми већ формално ујединили са матицом и показујемо на који начин су људи из Србије и Српске једнако третирани – рекао је Стевандић додавши да су Дервенти потребни млади, брзи и јаки људи како би поново процвјетала.

– Дервента је град који је једно вријеме имао највећи замах развоја и онда се нешто десило. Познато је да је Дервента имала највећи извоз у БиХ и највише запослених у односу на број становника, што се задње двије године пореметило и мислимо да Дервенти треба један „ресет“ са млађим, бржим и јачим људима као што је наш Миодраг Тешендић – казао је Стевандић.

Носилац листе кандидата за Народну скупштину РС и предсједник Градског одбора Уједињене Српске Миодраг Тешендић истакао је да сматра да ће предложена гарнитура кандидата остварити постављене циљеве.

– Сматрам да смо најкомплетнији, најбољи и да ћемо направити добар резултат, а очекујемо једног народног посланика из изборне јединице 4 – рекао је Тешендић.

Окупљеним су се обратили и кандидати за посланике у Народној скупштини РС из Дервенте.

– Сам појединац не може да учини много ни за своју средину, ни за своју породицу ни за своју странку, али кад се ујединимо можемо много за наш град и све нас – рекла је Тања Билић, а да само уједињени можемо да штитимо и унаприједимо Српску нагласио је и кандидат Дарко Врачевић.

– Уједињена Српска штити и унапређује Српску и ставља акценат на младе, а младост је љепота и знање који треба да се истичу у први план – рекао је Врачевић, а да акценат у будућности треба да буде на младима истакао је и Драгомир Лејић.

– Требамо радити на том плану да скренемо пажњу на село и рурална подручја и задржимо младе људе, гдје има доста простора да ти људи успију– рекао је Лејић, док је Далиборка Ковачевић казала да ова странка препознаје жену као веома значајан носилац друштва који је круцијалан за остваривање будућности.

Да су мајке једна од приоритетних група за које ће се залагати кандидати Уједињене Српске истакла је и Гордана Асентић.

– Моје колеге кандидати и ја ћемо се залагати за рјешавање горућих питања и то одлазак радно способног становништва из Српске, недовољан број рођене дјеце и све старије становништво, а приоритетне групе су свакако млади људи, као и стари људи који су цијели живот радили и доприносили овом друштву, те мајке, међу првима запослене мајке које стварају људе који ће радно доприносити нашем друштву и Српској – казала је Асентићева.

Преизборном скупу Уједињене Српске у Дервенти присуствовао је и носилац листе за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у изборној јединици 2 Милан Новитовић.

– Уједињена Српска у својим редовима има одговорне, часне и поштене људе. Имамо знање, имамо квалитет и имамо визију и знамо да се Република Српска брани у Сарајеву и наши представници у Парламентарној скупштини заједно са осталим српским представницима знаће да заштите интерес српског народа и Српске у Сарајеву – казао је Новитовић, а дервентски кандидат за Парламент БиХ Драго Латиновић казао је да је један од стубова његових залагања борба за мир.

– Ако ми гласачи дају повјерење сигурно и чврсто ћу се залагати за остваривање националних интереса, за јединство српских странака на нивоу БиХ, за очување Дејтонског споразума и наравно за мир. Без обзира на све што је било и што ће можда бити, мир треба да буде једна од наших опција – казао је Латиновић те суграђане и симпатизере позвао да гласају за кандидате Уједињене Српске, као и да пруже подршку заједничким кандидатима за предсједника РС и српског члана Предсједништва Милораду Додику и Жељки Цвијановић.

Трибини Уједињене Српске осим руководства, чланова и симпатизера странке, присуствовали су и коалициони партнери из градских одбора СНСД-а, Социјалистичке партије и НДП-а.

 

Related posts

СВИ ЂАЦИ 1. СЕПТЕМБРА У КЛУПАМА, ЧАСОВИ СКРАЋЕНИ

admin

Крећу радови вриједни 231.660 КМ

admin

ЂАЦИ УСКЛИКНУЛИ С ЉУБАВЉУ СВЕТИТЕЉУ САВИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još