Култура

„ЧУДЕСНА ПРИЧА О ХЕЛЕН КЕЛЕР“ САГА О СНАЗИ ВОЉЕ

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ вечерас је изведена мултимедијална представа „Чудесна прича о Хелен Келер“, о ријеч је о причи о америчкој књижевници која је постала узор и симбол у упорности и савладавању ограничења са којима се сусрећу лица са инвалидитетом.

Просторија библоитеке била је препуна посјетилаца, а директор Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске Желимир Радиновић истакао је да је представа настала са циљем да афирише потенцијале слијепих и слабовидих лица.
– Вечерас смо овдје, јер смо успјели остварити дивну сарадњу са Народном библиотеком у Дервенти, Позориштем младих Дис Бањалука, Савезом слијепих РС и Центром за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“. Највећи степен инклузије и културе који можемо постићи јесте управо наша публика. Наиме, чудесна прича о историјској личности окупила је публику свих генерација и свих укуса. Наш задатак јесте да на неки начин скренемо пажњу на потенцијале слијепих особа, да се не доказујемо да можемо урадити ово или оно, већ да удружени заједничким снагама поклонимо Дервенти ово несвакидашње дјело – рекао је Радиновић.
Поред тога, он је додао да је представа започела као дио пројекта, који је подржала америчка Амбасада у БиХ, а чији је носилац био Дис театар.
– Међутим, представа је давно превазишла пројекат, што и јесте највећи бенефит за наше друштво. Наша сарадња са Дис театром траје шест година у континуитету и та наша настојања преточена су у „Хоризонте“- казао је Радиновић.
Он је истакао да је Дервента 17. град у којем је до сада одиграна „Чудесна прича о Хелен Келер“.

 

Related posts

Малени музичари запјевали и засвирали пред публиком

admin

Суграђане увела у тајне моде и рециклаже

admin

Поезија се ушушкала „Под сјенком Мјесеца“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još