Друштво

Шетњом по Мотајици оснажују борбу против рака дојке

Шетњом по планини Мотајици, у организацији Туристичке организације Дервента и Планинарско -спортског друштва „Kестен“, двадесетак суграђана данас је дало допринос обиљежавању мјесеца борбе против рака дојке.

„Розе октобар“ по први пут је у Дервенти обиљежен на овај начин, а циљ је, како је истакла директорица Туристичке организације Биљана Теофиловић, подизање свијести о борби против ове опаке болести, али и исказивање подшке онима који се са њом боре.

– Шетњи стазом дугом око осам километара, од ловачке куће „Орљак“ до ловачке куће на Мотајици, махом су се одазвале гимназијалке, што нам много значи. То су  дјевојчице које ће сутра бити жене, супруге, мајке, а управо су оне у највећој опасности када се ради о раку дојке. Надам се да ће оне даље својима у кући пренијети шта смо данас радили и научили, како би се подигла свијет о важности очувања здравља – казала је Теофиловићева.

Она је додала да ће на овај начин обојити природу у розе боју и указати на важност превенције, јер је рак дојке изљечив ако се открије на вријеме.

Представник Планинарско – спортског друштва „Кестен“ Мара Миланковић Дарадан казала је да радује што су се шетњи одазвали млади људи.

– Вјерујем да ће нас идући пут бити још више – истакла је она додавши да се нада и да ће међу онима који су се дазвали данашњој шетњи бити и нових чланова „Кестена“.

Овај вид обиљежавања Мјесец борбе против рака дојке, поред градске управе и градоначелника, подржала су и друга јавна и приватна предузећа.

Октобар се као Међународни мјесец борбе против рака дојке обиљежава се широм свијета у циљ је да се скрене пажња на распрострањеност рака дојке и подигне свијест о значају превенције и раног откривања ове болести.

Related posts

Матурском забавом заокружили
школовање у „Будућности“

Derventski List

Почињу бесплатне радионице за дјецу

admin

Ентузијазмом откривају тајне гастрономије

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još