Друштво

ЂАЦИ РАЗГЛЕДАЛИ НЕБЕСКА ТИЈЕЛА И САЗВИЈЕЖЂА

Ученици основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“ имали су прилику да ове седмице присуствују пројекцији својеврсног планетаријума, а у салама су били изложени и модели летјелица које људима омогућавају да истражују свемир.

Основцима су вјештачко небо појаснили представници Природно – математичког факултета из Београда, а демонстриран им је изглед, кретање и основни елементи небеске сфере. Такође, сликовито су им приказана сазвјежђа, Сунчев систем и небеска тијела.

– Садржај је повезан са математиком, физиком, географијом, биологијом и хемијом, па су ученици на један посебан начин могли да науче нешто ново о нашој галаксији – казали су у ОШ „Никола Тесла“.

Учитељица II-3 одјељења у тој школи Љиљана Латиновић истакла је да су њени ученици, иако тек на почетку школовања, могли да науче нешто ново о чему ће детаљније да уче у петом разреду, те додала да је на овај начин најлакше заинтересовати ђаке за одређену област.

– Очекивала сам да ће бити прилагођено и њиховом узрасту, али је најважније да је њима било занимљиво. То им је нешто ново што ће да их покрене да истражују, да их заинтересује – казала је Латиновићева.

Пројекције су биле намијењене ђацима од првог до деветог разреда.

Related posts

Спремна да „плива“ у струци

admin

У петак у „Тролу“ састанак са родитељима

admin

Између двије славе имали 164 успјешне интервенције

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još