ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ђаци се ангажовали за Љубишин и Михајлов осмијех

Хуманитарна акција „Један слаткиш – једно дијете“, коју сваке године организује Савјет ученика Стручне и техничке школе, ове године измамила је осмијех на лицу дјечака Љубише Пијетловића из Црнче, док је дио прикупљеног новца усмјерен за помоћ маленом Михајлу Радановићу коју болује од спиналне мишићне атрофије.

– Уочи једног празника Светог Николе, представници Савјета ученика наше школе посјети су породицу Пијетловић у Црнчи и дванаестогодишњем Љубиши уручили пригодне поклоне  и 600 КМ – навели су из Стручне и техничке школе додајући да овај скромни дjечак живи са слијепом мајком и непокретном баком у тешким животним условима.

– Сматрали смо да овај дјечак, који је преузевши одговорност у породици, рано одрастао јер брине о мајци и баки поред својих школских обавеза, заслужују  нашу подршку. Мали домаћин, великог срца, примио нас је у свој скромни и топли дом испуњен добротом, захвалношћу и скромним жељама.
С нама је подијелио своју животну причу и радост због остварења његове највеће жеље да и његова кућа буде снабдjевена водом. Захваљујемо се осињском свештенику Зорану Станићу који нам је помогао да пронађемо пут до породице Пијетловић и усрећимо их својом посјетом, дружењем и топлим разговором – навели су из школе.

Дио новца прикупљен током хуманитарне акције у овој школи намијењен је за набавку нових апарата, помагала и рехабилитацију седамнаестомјесечног дjечака Михајла Радановића.

Акција „Један слаткиш – једно дијете“ проведена је у Стручној и техничкој школи од 7. до 11. децембра.

Related posts

Јачати капацитете за борбу
против насиља над женама

Derventski List

ЦИК потврдио резултате избора

admin

ЗА ДЕРВЕНТУ 2018. ГОДИНА БИЛА ВЕОМА УСПЈЕШНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još