ИЗДВОЈЕНОНовости

ЂАЦИ СЕ НА ВРИЈЕМЕ СПРЕМАЈУ ЗА ШКОЛУ

Сви ђаци који желе да спремни дочекају почетак нове школске године ове седмице имају прилику да са суграђанима размијене уџбенике.

Народна библиотека „Бранко Радичевић“ од 15. до 19. јула омогућила је по трећи пут основцима и средњошколцима да се у њиховим просторијама сусретну, те договоре продају, куповину и размену уџбеника.

У потрази за уџбеницима за трећи и осми разред била је Дијана Видовић, која је казала да је и протекле године управо на овом мјесту припремила кћерке за нову школску годину.

– Оне су и прошле године донијеле своје старе уџбенике, па смо овдје направили размјену. Књиге су у веома добром стању и заиста сам презадовољна. С обзиром да су нови уџбеници у књижарама веома скупи, ова акција Народне библиотеке итекако је значајна и засигурно добро дође родитељима школараца – истакла је Видовићева.

Уџбенике за пети разред тражила је ученица Јелена Ветмић, понудивши у замјену свој комплет за четврти разред.

– И протекле године сам овдје купила књиге за школу и била сам задовољна, јер су изгледале скоро као нове. Лијепо су очуване, тако сам их користила без проблема – додала је Ветмићева.

Размјени се нада и њен брат Саша Ветмић нудећи уџбенике за седми у замјену за оне за осми разред.

– Уџбеници су заиста одлични, очувани и ниједан није поцијепан или ишаран. Надам се да ћу успјети размијенити књиге, а ако не успијем, онда ћу продати своје – казао је Ветмић.

Из библиотеке додају да у наредном периоду планирају да прошире ову акцију.

– Желимо да направимо својеврстан сајам половних уџбеника. Тим поводом, позивамо све родитеље да се укључе, да нам се јаве са приједлозима и идејама. Отворени смо за све видове сарадње и, наравно, за конструктивне идеје које ће унаприједити ову активност – рекли су у Народној библиотеци.

Рок

У библиотеци су истакли да ученици своје уџбенике могу оставити у просторијама библиотеке до петка, 19. јула, а у петак уџбенике који не буду продати, треба да понесу кући. Том приликом, ђаци ће оставити своје бројеве телефона, како би могли учестовати у размјени или продаји уџбеника до почетка школске године.

Related posts

Увјерен сам да ће лист
надживјети и надолазеће генерације

Derventski List

Мигранти свакодневно у транзиту кроз Дервенту

admin

Разматрана могућност скраћења или укидања рада недјељом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još