ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ЂАЦИ У КЛУПАМА ОД ПОНЕДЈЕЉКА

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас закључак о повратку ученика основних и средњих школа на наставу у школе од 2. новембра.

У Закључку је наведено да се настава, све спортске и друге активности школске дјеце и омладине, организовање проширеног програма (продужени боравак и јутарње чување), од 2. новембра 2020. године, настављају у просторијама основних и средњих школа у Републици Српској,

Наводи се да све васпитно-образовне установе и градски/општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе у Републици Српској, у складу са епидемиолошком ситуацијом, у наредном периоду, могу Министарству просвјете и културе доставити приједлог за обустављање наставе у основним и средњим школама.

Додаје се да приједлог за обустављање наставе може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одјељења.

– Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод ће, у случају потребе у било којој локалној самоуправи, за ученике основне школе, у сарадњи са Јавним сервисом Радио-телевизије Републике Српске, организовати наставу на даљину, а за ученике средње школе настава на даљину ће се организовати путем електронских средстава комуникације, на исти начин као што је то било успјешно реализовано у другом полугодишту претходне школске године – наводи се у саопштењу Министарства.

Related posts

Прекинуто скупштинско засједање, није усвојен дневни ред

admin

Будући фризери и бербери
плијене ентузијазмом

Derventski List

ТРИ ДАНА ТАКМИЧЕЊА, СПОРТА И МУЗИКЕ У ВЕЛИКОЈ СОЧАНИЦИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još