ИЗДВОЈЕНОНовости

ЂУРИЧИЋИМА УРУЧЕНА ПОМОЋ ОД ПРЕМИЈЕРА

Једанаесточланој породици Ђуричић из Дервенте данас је уручено рјешење за једнократну помоћ од 3.000 КМ, коју је за реновирање породичне куће обезбиједио предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Породица Ђуричић је 3. јануара постала богатија за још једног члана Дамјана, девето дијете у породици које је уједно и прва беба рођена у Дервенти ове године.

Вишковић је одлучио да им уручи једнократну новчану помоћ и пакетиће за најмлађе чланове поводом божићних и новогодишњих празника, чиме им је пружио подршку да превазиђу тешку материјалну ситуацију и заврше реновирање куће.

Отац Владимир Ђуричић изразио је задовољство што је друштво препознало тешку ситуацију у којој се породица налази, те истакао значај бриге о вишечланим породицама које су значајан стуб друштва.

– Помоћ ће нам много значити. Искористићемо је за изградњу куће, у коју сада улажемо све ресурсе. Завршетак са нестрпљењем очекујемо – рекао је Ђуричић.

Он је захвалио премијеру Српске на подршци, те истакао да је то добар знак да друштво води рачуна о потребама најосјетљивијих категорија.

– До сада смо углавном подршку добијали од појединаца који живе у иностранству, а који су упознати о нашој ситуацији. Велико је задовољство осјетити да на вас мисли и општина у којој живите, а која је подржала изградњу куће, а ево сада и Влада – рекао је Ђуричић.

Он је навео да су при крају радови на реновирању, те је доњи дио куће завршен, а да је у току постављање керамике. Ђуричић каже да породицу издржава радећи за дневнице, али да, након што буду завршени радови на кући, очекује да добије и стални посао, за који је помоћ најавио начелник Дервенте Милорад Симић.

Породица Ђуричић до прије мјесец живјела је у неусловној и трошној кући у Доњој Сочаници код Дервенте, без воде и купатила, те су многи људи добре воље изразили помоћ да помогну, као и општина Дервента.

Мајка Гордана Ђуричић каже да са нестрпљењем очекује завршетак изградње куће, те да дјеци већ недостаје двориште, јер су тренутно у бакином стану у центру Дервенте.

– Научила сам са дјецом, тако да ми није тешко снаћи се сада када је дошао и најмлађи члан – рекла је Ђуричићева.

Осим порице Ђуричић, празнике у новом, условнијем дому, захваљујући премијеру Српске, дочекао је и Душко Стојановић из Шешлија код Добоја, као самохрани отац два сина који је до сада живио у трошној кући без купатила и основних услова за живот.

И седмочланој породици Черанић из Соколовића код Сокоца премијер је обезбиједио новчану помоћ. Припремљеним новогодишњим пакетићима које им је, осим донације, приредила Влада Српске, обрадовали су се тромјесечни Јовица, двогодишња Слађана, деветогодишња Александра, двије године старији Александар и најстарија Гордана.

Премијер Вишковић је у вријеме божићних и новогодишњих празника посебну пажњу посветио вишечланим социјално угроженим породицама и самохраним мајкама са болесном дјецом, упутивши 26 рјешења у износу од по 500 КМ у виду једнократне новчане помоћи.

Породицу Ђуричић недавно је посјетио и начелник општине Дервента Милорад Симић, даривајући најмлађег члана Дамјана, који је и прва рођена беба у Дервенти у 2020. години. Поклоне су тада стигли и за његових осморо браће и сестара, а општина Дервента се укључила и у акцију српског члана Предсједништва БиХ и Владе РС да се ријеши стамбено питање ове породице.

http://www.nezavisne.com

 

Related posts

Повријеђена једна особа

admin

Позив за предлагање кандидата за Великогоспојинску повељу

admin

Земљотрес затресао и Дервенту

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još