Друштво

ЂУРИЧИЋИ ДОБИЈАЈУ КУПАТИЛО

Вишечлана породица Ђуричић из Велике Сочанице, у којој поред Владимира и Гордане Ђуричић у трошној кући без струје живи и њихово осморо дјеце, а о којој су „Независне новине” недавно писале, ускоро би требало захваљујући људима добре воље да добије купатило.

– Дјеца се баш радују купатилу. Започели смо градњу и сви помало учествују у томе. Донација за купатило је стигла од људи из Беча, који су хтјели остати анонимни, а који су послали 900 евра и 90 марака како бисмо Ђуричићима урадили купатило – казао је Славиша Ђокић, ветеринар из Велике Сочанице.

Он је и започео акцију прикупљања помоћи за Ђуричиће и ангажовао се како би се овој породици обезбиједила средства и материјал за санацију куће.

Према његовим ријечима, оно на чему тренутно ради је проналазак мајстора који би бесплатно урадили воду и електроинсталације за купатило, како би им више новца остало за неке друге ствари.

– Плочице за купатило смо добили. Добили смо помоћ од више фирми из Дервенте: неки су дали столарију, од неких смо добили прозоре, као и врата, тако да је свако помало помогао – рекао је Ђокић те додао да су од једног стоваришта грађевинског материјала добили новац за олуке.

Тренутно им је најпреча, како истиче, санација крова, а зато им је неопходан мајстор који би био спреман да бесплатно уради кров за Ђуричиће.

– Највећи проблем тренутно је струја. Један дио куће је на Владимировој мајци, један на његовим сестрама, половина је на дједу, а да би струја поново била прикључена неопходно је регулисати имовинско-правне односе – појаснио је Ђокић.

Било би добро, каже, када би се комплетна ова ситуација позитивно ријешила највише због малишана, који већ двије године живе без струје.

– Ја сам почео да се борим за њих и нећу одустати. Волио бих када би им неко поклонио краву, јер сада им је девето дијете на путу, да дјеца имају млијека. То би им пуно значило, а ја сам спреман да је бесплатно лијечим – рекао је ветеринар захваљујући којем би малени Ђуричићи ускоро требало да добију властито купатило које толико желе.

Број жиро рачуна на који се могу уплатити средства за помоћ вишечланој породици Ђуричић је 5722260000339538, а рачун је отворен у МФ банци на име Владимир Ђуричић.

Такође, сви људи добре воље који су у прилици да им помогну на неки други начин свакако то могу урадити.

Подсјећања ради, како су “Независне” раније писале, Владимир и Гордана Ђуричић заједно с осморо дјеце и деветим на путу живе у трошној кући без стује у Великој Сочаници. Њихов дуг за струју износи око 3.780 КМ.

Највеће жеље скромне и послушне дјечице Ђуричића су купатило, дневни боравак и струја, како би и они, као и њихови вршњаци, ујутро могли да се умију, окупају и проведу вријеме гледајући цртане јунаке, које нису видјели већ дуге двије године.

http://www.nezavisne.com

Related posts

ТРУД ПИШЕ НАЈВЕЋЕ УСПЈЕХЕ

admin

Владика сутра освештава цркву Светог Николаја Жичког

admin

Ђаци на распусту од 26. априла до 4. маја

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još