ИЗДВОЈЕНОНовости

Јавна окупљања до 100 људи, кафићи могу да раде до поноћи

Републички штаб за ванредне ситуације донио је на данашњој сједници низ закључака којим се ублажавају досадашње мјере, измедју осталих, дозвољено је окупљање више људи, продужен рад угоститељским објектима и дозвољено присуство публике на спортским теренима.

Од 20. маја до 7. јуна забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 100 лица и приватна окупљања у групама већим од 50 лица.

Од сутра, 20. маја дозвољава се рад „wellness“ и спа центрима.

Такође, од 20. маја до 7. јуна ограничава се радно вријеме у периоду од шест до 24 часа свим врстама угоститељских објеката за исхрану и пиће, без обзира да ли послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност (бензинске пумпне станице, објекти за смјештај и др.), као и приређивачима игара на срећу (кладионице, аутомат клубови, казина, томболе и др.).

Од 21. маја дозвољава се организација и извођење музике уживо угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће у простору за услуживање на отвореном (љетна башта, тераса, врт), као и на отвореном простору уз строго придржавање мјера прописаних од стране ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“.

Такође, од 21. маја до 7. јуна дозвољавају се такмичарске aктивности спортских организација и спортиста уз присуство публике уз строго придржавање мјера прописаних од стране ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“. Дозвољене активности из овог закључка спроводе се уз пуну одговорност организатора за строго спровођење мјера прописаних од стране ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“.

Данашњом одлуком Републичког штаба укинута је обавеза правним субјектима, републичким органима управе, органима јединица локалне самоуправе и осталим субјектима који врше јавна овлашћења, да организују рад од куће за раднике за послове за које је то могуће.

Такође, данашњом одлуком Штаба укинута су ограничења која су се односила на превоз лица аутобусом у градском, приградском и међуградском друмском саобраћају.

 

Related posts

ЗАМИЈЕЊЕНА СТОЛАРИЈА НА ДИЈЕЛУ ОСИЊСКЕ ШКОЛЕ

admin

Зимска опрема скупља за десет одсто

admin

ПРИРЕДБА У ЧАСТ СРПСКОМ РЈЕЧНИКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još