ДруштвоРС-РЕГИЈА

Јавни позив за исплату накнаде за родитеље отворен до краја године

Министарство породице, омладине и спорта расписало је данас нови јавни позив за исплату финансијске помоћи незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској, који ће бити отворен до 31. децембра 2022. године.

Влада Републике Српске жели на овај начин да пружи могућност свим незапосленим родитељима четворо и више дјеце, који ће у међувремену стећи услове за пријаву на јавни позив рођењем дјетета, али и онима који су имали формално правне препреке приликом пријаве на претходни јавни позив, да остваре право на исплату финансијске помоћи у износу од 750 КМ.

То право оствариће од момента испуњења услова прописаних јавним позивом.

– Услови јавног позива остају исти. Један од родитељa четворо и више дјеце финансијску помоћ може остварити ако је незапослен, има четворо или више дјеце, од којих је најмлађе дијете у доби до 18 година,има држављанство БиХ, односно ентитетско држављанство Републике Српске, пребивалиште у Републици Српској и територији Брчко дистрикта са ентитетским држављанством РС на дан ступања на снагу одлуке и ако се
не налази у евиденцији Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске као корисник неког од права из дјечије заштите – саопштено је из министарства.

Корисници који су већ остварили ово право пријавивши се на јавни позив који је био отворен до 21. октобра ове године не треба поново да се пријављују, а њихово право на исплату финансијске помоћи од 750 КМ на мјесечном нивоу важи до краја ове године.

Попуњен захтјев, са неопходном документацијом, шаље се поштом на адресу: Министарство породице, омладине и спорта, Трг Републике Српске 1, Бањалука. Захтјев се може преузети на интернет страници министарства.

Related posts

Ђачке изведбе обогатиле
прославу Савиндана у ОШ „19. април“

Derventski List

Јована Јошић и Милош Давидовић браниће боје Дервенте

admin

Шетња улицама и пријем за предшколце

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još