Спорт

ЈОШ СЕ ЧЕКА РАСПЛЕТ О СУДБИНИ „ТЕКСТИЛЦА“

ТЕКСТИЛАЦ – ДРИНА 0:0

Посљедњу утакмицу у оквиру Прве фудбалске лиге у сезони 2018/2019. „Текстилац“ је одиграо против екипе „Дрине“ из Зворника, а послије 90 минута игре по врло спарном и тешком времену, изборили су бод.

Исход посљедњег кола могао је да се наслути, па је распоред на табели остао непромијењен, а дервентски тим се тренутно налази на трећем мјесту, послије „Славије“ и „Модриче Алфе“. Према пропозицијама „Текстилац“ би требало да се пресели у Другу лигу, али према неким незваничним информацијама, расплет би могао да буде и другачији.

За сада је једино познато да се чекају одлуке клубова који сами о свом статусу одлучују мимо фудбалског терена, али би те одлуке могле да имају утицај на статус „Текстилца“.

Иначе, сама утакмица против „Дрине“ обиљежена је малим бројем шанси за постизање голова. Текстилац је у првом полуврмену имао двије изгледне ситуације, а гости једно, али су мреже на обије стране мировале.

Слично је било и током других 45 минута, па је меч завршен најнепопуларнијим резултатом.

– Сад можемо да дискутујемо о томе да ли је овог прољећа урађено довољно или све што је могло да се уради у борби за опстанак или о томе да ли је јесенас учињено довољно. Бод или два више би нас оставио у Првој лиги, али исход је овакав. Ми, као и цијела фудбалска јавност у Републици Српској, чекамо одлуке неких клубова који су незванично најављивали да би свој статус мијењали мимо остварених резултата, али о томе је рано говорити – каже предсједник Скупштине „Текстилца“ Предраг Дринић.

 

Анализа

Крај сезоне 2018/2019. године, која је за „кројаче“, била и више него турбулентна, прилика је и да се сумирају резултати, те повуку паралеле. Послије 16 одиграних утакмица у јесењем и исто толико у прољећном дијелу првенства, видљиво је да је ефикасност и ефективност екипе у другом дијелу првенства била боља, што говори и број освојених бодова.

 

ЈЕСЕЊИ ДИО ПРВЕНСТВА 14 бодова

(16 утакмица)

Побједе 3

Неријешено 5

Порази 8

 

Постигнути голови 11

Примљени голови 22

 

ПРОЉЕЋНИ ДИО ПРВЕНСТВА 25 бодова

(16 утакмица)

Побједе 6

Неријешено 7

Порази 3

 

Постигнути голови 11

Примљени голови 5

Related posts

Матеј Јарош на највишем постољу

admin

ДОМАЋИНИМА ТРОФЕЈ НА ТУРНИРУ У ОСИЊИ

admin

Други пут узастопно
награђена посвећеност спорту

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još