ИЗДВОЈЕНОНовости

Љепоте и потенцијали Дервенте представљени у „Каравану“

Дервента је данас била домаћин десетог издања емисије Радио – телевизије Републике Српске „Караван“ у којој су представљени привредни, туристички и културни потенцијали града на Укрини, а у троипочасовном програму редале су се разгледнице које су заштитни знак града.

Програм је реализован са градског трга, гдје су посјетиоци, али и гледаоци у програму уживо, имали прилику да упознају наш град.

Током емисије градоначелник Милорад Симић изразио је задовољство што је и Дервента стала раме уз раме са још 29 градова и општина кроз које „Караван“ пролази.

Измедју осталог, представљен је рад Кола српских сестара „Царица Милица“ чије су чланице презентовале кулинарске специјалитете, специфичне за ово поднебље, заједно са Туристичком организацијом Дервенте и Удружењем жена „Дервента“. Музичку посластицу сервирао је тројац од двије виолине и шаргије, и то Владан Јевтић, Кристијан Добриловић и Горан Јошић, а плесну тачку изели су Ивана Симић и Срђан Јевтић. Наступили су и ансамбл СКУД-а „Дервента“, те пјевачка група друштва, а музички сегмент обогатио је и хор „Мозаик“.

Гледаоци су имали прилику да се упознају и са радом Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Дервентским листом, Вашаром, Гимназијом, Фудбалским клубом „Текстилац“, Ловачким удружењем „Мотајица“, који имају традицију дужу од вијека.

Кроз данашњу емисију похваљена је и разноврсна дервентска привреда, па је тако представљена производња ракије и етно – село „Еден“, млади пољопривредници Марко и Слађана Тадић, мед браће Радановић, пластеничка производња Павичића и Васића, као и домаћинство Радета Ћудића, те „Агропосавина фарм“.

Ријечи је било и о црквеним активностима, раду предшколске установе „Трол“, манастира у Доњој Бишњи, самостана Плехан, „Бабиног брда“, СРД-а „Укрина“ и Боксерског клуба. Промовисани су и радови Ратка Пећића, Маринка Думанића, Драгана Станковића, Милована Миловановића, те узгој цвијећа Мире Марић, а представљена је и вишечлана породица Савковић.

„Караван“ је осим на градском тргу, реализован и на базенима „Олимп“, те „Бабином брду“.

Препознатљив дио „Каравана“ је и музички  гост, а у Дервенти је то.Сања Ђорђевић која ће одржати концерт вечерас од 21 час на Тргу ослобођења.

Related posts

„Тролов“ базар за маленог Михајла први у низу

admin

Симић: Свој рад темељим на законским процедурама

admin

ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ УПИСА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još