ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Љепотом и елеганцијом закорачили у свијет одраслих

Матурском забавом у свијет одраслих вечерас је закорачило 126 матураната Стручне и техничке школе, који су свечаним дефилеом украсили Дервенту младошћу и љепотом.
Распоређени у седам одјељена, претходне три и четири године брусили су знање у различитим струкама и занимањима, а од школских дана опростили су се у свечаним издањима.
Директорица школе Бранка Јовић пожељела им је срећан завршетак средњошколског образовања и да матурско вече понесу као најљепшу успомену.
– Ова генерација је посебна и показала је једну озбиљност и одговорност у периоду пандемије поштујући епидемиолошке мјере и чувајући себе и друге. Завршили су школовање у шароликом наставном процесу, он-лајн настави, подијељени у групе на часовима од 20 минута лишени многих лијепих догађаја који су пратиле генерације прије. Желим им сву срећу како у наставку школовања, тако и у раду и уопште у животу – рекла је Јовићева поручивши бившим ђацима да се боре и не предају док овај свијет чине бољим мјестом.
Да ће из средње школе понијети мноштво дивних успомена истичу у глас маатуранти, захваливши се професорима који су их образовали.
– Све до ове вечери, годину дана носили смо титулу матураната. Али, вечерас ту титулу предајемо неким новим клинцима. Ми смо од овог часа нови људи који једва чекају да пуним корацима закораче у неки нови и још бољи и љепши свијет – истакли су матуранти.
Дефилеу је претходило и проглашење најуспјешнијих ђака ове генерације, како у наставним тако и у ваннаставним активностима, а титулу најбоље понијеле су Дејана Балешевић у четворогодишњем занимању и Хелена Максић у трогодишњем.
– Завршила сам економску школу у којој сам стекла пријатеље за цијели живот, јер сам имала друштво које је било права заједница. Школовање ћу посебно памтити и по професорима који су имали изванредан приступ и који су врхунски предавачи. Научили су нас да схватимо много тога о животу, а увијек смо имали у њима пријатеље од којих смо могли тражити савјете о било чему – рекла је Балешевићева која планира да настави образовање на Економском факултету у Бањалуци.
Угодно вече и срећу у животу матурантима је пожелио и градоначелник Милорад Симић, који је са својим замјеником Синишом Јефтићем и предсједником градске Скупштине Бојаном Радановићем присуствовао испраћају још једне генерације школараца.
– Овакве прилике ме увијек подсјете на моју младост, када је живот текао тако да сам уз сву љубав и жељу својих родитеља настојао да им се одужим за све што су ми пружили. Треба имати циљ, вјеровати, поштовати старије и цијенити своје професоре. Дјеца су добра, пред њима је будућност, њихова је Дервента, њихов је свијет и желим им све што и својој дјеци, да буду бољи од нас – рекао је Симић.
Градска управа претходно је издвојила око 12.000 марака како би суфинансирала матурске забаве двије средње школе.

Related posts

Почињу да раде фризери и козметичари и даље настава на даљину

admin

КОРМИЛО „ТЕКСТИЛЦА“ ОСТАЛО ПРАЗНО

admin

СМОТРА ПАСА У НЕДЈЕЉУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još