Култура

Љубавни заплети до суза насмијали публику

Представа „Пиџама за шестеро“ насмијала је вечерас до суза публику у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ у којој су ову комедију извели чланови Градског казалишта младих из Витеза.
Представу је режирао Марко Мирковић, а публици су се представили Славен Катава, Иванела Брковић, Бруно Гребенар, Илијана Будимир Трупина, Ана Габрић и Матеј Башкарад.
Љубавнички односи главна су тема комада и до самог краја се не зна шта је ко коме, када су у питању родбинске и љубавничке везе.
– На самом крају ипак је јасна порука да се људи у браку не требају мијешати са онима који нису и обрнуто, они који нису у браку не треба да се мијешају са онима који јесу – каже Илијана Будимир Трупина која игра улогу куварице Сузе.
Од цијеле екипе Матеј Машкарад и Марко Мирковић су дипломирани глумци, док се остали дуго година баве глумом аматерски, из чисте љубави према позоришту, што су и показали вечерас.
– Ово је нешто што нас храни и драго нам је да смо успјели доћи и до Дервенте, у којој гостујемо први пут.- рекла је она.
Представа је рађена у копродукцији Градског казалишта младих из Витеза чији је предсједник Иван Сајевић и Хрватског културног центра „Нова Била“ на челу са Драганом Ђидом.

Related posts

„ВИХОР“ ПОЗИВА ПЈЕСНИКЕ ДА ПИШУ О ВРЕМЕНУ КОРОНЕ

admin

ПРОМОЦИЈА РОМАНА „ПРСТ СУДБИНЕ“ ВЕЧЕРАС

admin

Филмови „Олуја“ и „Кикорики:
Већ виђено“ у сриједу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još