Спорт

Љубитељима кошарке приређене бравуре под обручем

Кошаркашки турнир 3х3, окупио је протеклог викенда љубитеље спортских окршаја под обручем, а међу 40 екипа распоређених у више категорија, нашле су се и оне из БиХ, али и иностранства.

Турнир је одржан под покровитељством ФИБА, а организаторске палице и ове године прихватио се Кошаркашки клуб „Дервента“.

Један од организатора и учесник у екипи „МБ Моторс“ Никола Нединић истакао је да је овогодишњи одзив на ову манифестацију, која се одржава по пети пут у нашем граду, био изузетно добар.

– Ове године смо имали 40 пријављених екипа и то 24 екипе млађих категорија, који су се представили првог дана, те 16 у сениорској категорији и још десет екипа које су се такмичиле за трофеј града Дервента, а који је био наш незванични турнир само за екипе из Дервенте – казао је Нединић захваливши се спонзорима и свима који су подржали одржавање турнира, док је један од организатора Немања Ратковац истакао да ће побједничка екипа овог турнира наступити у финалу Републике Српске.

–  Овај турнир је учесник 3х3 Никшићке лиге Републике Српске, а побједник овог турнира наступиће у финалу РС  који ће се одржати крајем овог мјесеца – казао је Ратковац.

Побједницима турнира награде је уручио градоначелник Милорад Симић који је честитао свим учесницима, а поготово организаторима на одлично приређеном спортском такмичењу.

– Дервента за спорт из буџета издваја око 500.000 марака, што је значајан износ, а једна од перјаница спортских манифестација је управо ова, која је окупила велики број екипа и која то чини из године у годину. Честитам свим учесницима а поготово организаторима – истакао је Симић.

За прво мјесто међу сениорима изборила се екипа „УБ Церекс“ из Прњавора која је резултатом 21:18 однијела побједу над екипом „МБ Моторс“ из Дервенте.

– У Дервенти смо наступили по први пут, а финална утакмица је била сјајна, цијели турнир је одлично организован и долазићемо и сљедећих година. Наши противници су изузетно добри играчи, за шта је показатељ њихов пласман у полуфинале и финале великог броја турнира – казао је Душан Самарџић један од играча побједничке екипе „УБ Церекс“.

Међународни карактер

На ФИБА турниру Дервента 2021 у категорији кадета побједу је однијела екипа „Анин Двор“ из Шековића, док је репрезентација Украјине до 18 година, једна од двије украјинске екипе које су наступиле на турниру, била најбоља у категорији јуниора.

Related posts

Пет медаља на уличној трци у Власеници

admin

Ускоро бољи услови на стадиону „Дејан Мајсторовић“

admin

ОМЛАДИНСКИ ПОГОН „ТЕКСТИЛЦА“ УПИСУЈЕ НОВЕ ЧЛАНОВЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još