ДруштвоСпорт

ЉУБИТЕЉИ МОТО – КРОСА ДОБИЈАЈУ СВОЈЕ УТОЧИШТЕ

Ентузијазам и упорности неколицине заљубљеника у мото – спорт у Дервенти, кумовали су изградњи мото – крос излетишта са стазом за трке, на којем ће се већ предстојећег викенда возити позивна трка.

Идеја је потекла од дервентског мото – возача и оснивача Мото – клуба „Мирон мото“ Мирослава Милојевића Мирона, који је истрајао у настојањима да Дервента добије ново мјесто за рекреацију и спорт.

– Имао сам јаку жељу да направим нешто ново и урбаније што ће пружити додатну могућност Дервенћанима и онима који долазе у наш град да уживају у спорту. Током каријере настојао сам да оставим траг у мото – спорту, а сматрам да је ово излетиште мој печат – рекао је Милојевић.

Излетиште се налази у близини „Патковаче“, с друге стране пута према Календеровцима, а поред стазе, изграђен је паркинг, као и  клупе и столови поред потока. Изградња је започела у октобру прошле године, а како каже, било је доста посла.

– Нас пет или шест заљубљеника смо одлучили да реализујемо један такав пројекат и било је заиста напорно, али успјели смо захваљујући помоћи наших пријатеља и познаника из Дервенте и околних градова, а касније су се укључили и поједини привредници који су препознали потенцијал овог пројекта – рекао је он.

Стаза за мото – трке дуга је 1.280 метара и широка осам метара, а са пратећим садржајима намијењена је свим грађанима који уживају у природи.

– Стаза, што је најважније, задовољава критеријуме за државна трке, а временом можда и озбиљнија такмичења. Ово мјесто засигурно ће обогатити туристичку понуду у Дервенти – рекао је Милојевић.

Прва трка на стази и мото излетишту биће одржана 14. и 15. септембра, а припреме су у завршној фази.

– Припремамо прву, позивну трку, а надамо се да ће сљедеће године овдје бити одржано првенство БиХ. Позивног је карактера, али вјерујем да ћемо имати добар одзив возача. У Дервенти је посљедња трка вожена прије 50 година, тачније 1969. године, али није то био мото -крос, него трка по градским улицама – истакао је Милојевић.

Програм трке

Позив за трку свим љубитељима овог спорта стигао је са адресе Мото – савеза БиХ, из којег су истакли да су на распореду вожње у три категорије, односно про, јуниор и аматер, те да уплате за старт нису обавезне.

– У суботу, 14. августа, ће бити могући слободни тренинзи на стази, а у недјељу ће се према службеној сатници возити „Warm up“ и по једна вожња из три категорије, укључујући и хоби возаче без лиценци – кажу у Мото – савезу БиХ.

 

Related posts

Дијелови Осиње и
Црнче сутра без струје

Derventski List

Дервентски ђаци
посјетили Доњу Градину

Derventski List

ОМЛАДИНСКИ ПОГОН „ТЕКСТИЛЦА“ УПИСУЈЕ НОВЕ ЧЛАНОВЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još