Култура

Људи, судбине и окружење
извор из којег су потекле ријечи

Друга књига Дервенћанке Душице Станковић Ђукић под називом „Једном када су ријечи потекле“, проткана мислима и успоменама ауторке, али и причама о животима људи из њеног окружења, представљена је вечерас љубитељима писане ријечи.
Публика у Народној библиотеци имала је прилику да, осим увида у четири цјелине овог књижевног остварења, послуша и двије поеме које су употпуниле друго књижевно остварење ове ауторке.
Станковић Ђукићева је истакла да се друга књига дјелимично ослања на њено прво остварење.

– За разлику од моје прве књиге, ова друга збирка обухвата четири цјелине с тим да се тематски први и четврти дио ослањају на прву књигу, тако да су аутобиографски. Први дио под називом „Верба волант, скрипта манент“ и четврти „Тиха срећа“ садрже моја садашња размишљања и сјећања, док сам за други и трећи дио „Кутија успомена“ и „Миљеница судбине“ инспирацију сам црпила од људи из мог окружења. Дакле и даље сам наставила ту реалну ноту живота, али овог пута то су искуства и успомене мени драгих људи – казала је Станковић Ђукићева објаснивши како је њена друга књига настала.

-Када сам испричала, у првој књизи, оно што сам имала о себи и својој породици, почела сам да примјећујем друге људе и њихове судбине које су једнако интересантне и занимљиве и оставиле су утисак на мене. Једноставно сам пребацила фокус на свијет око себе и почела да пишем у трећем лицу – објаснила је ауторка.
Станковић Ђукићева је додала да ће засигурно наставити да ствара из љубави према књижевности, истим пријатељским тоном према животу и људима.

Related posts

Књижевно вече са Владимиром Кецмановићем 16. јуна

Derventski List

КЊИЖЕВНА ПРЕПОРУКА: „СВЕ ПРОЂЕ, ПА И ДОЖИВОТНА“

admin

ПРОМОВИСАНЕ „УКОРИЧЕНЕ ГОДИНЕ“ НЕНАДА СИМИЋА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još