Друштво

Љуском од јаја креира јединствене украсе

Мој прва украсна флаша била је са ликом Светог Јована Крститеља, празника који се као послужица прославља у мојој породици, а касније су почеле да стижу наруџбе од пријатеља и пратилаца на друштвеним мрежама и од тада радо предмете декоришем љуском од јаја.

Казала је то Гордана Думанић која се од лани интензивније бави креативним украшавањем флаша и других предмета. У њеном дому у Дријену љуска од јаја се не баца, већ се користи за украшавање.

– Љуске од јаја не треба бацати, јер их можемо искористити за декорације, што сам ја урадила на флашама. Најприје љуске лијепим по флаши, тракицама декоришем, залијепим икону светитеља или нешто друго, те офарбам акрилном бојом. На крају ставим провидни лак да се заштити и може се након тога опрати и обрисати од нечистоћа- казала је Думанићева.

Годинама је супруга Маринка пратила на сајмовима привреде и туризма у регији, гдје је излагао иконе на дрвету рађене пирографијом, те је стекла искуство у раду са купцима и остварила многобројне контакте и познанства.

– Учешће на сајмовима је увијек лијепо искуство и прилика да се наши радови изложе и продају. То је мјесто гдје разговарамо са купцима и примамо наруџбе за нове радове, али и чујемо шта би могли ново да направимо – каже она и додаје да је за једно украшавање флаше потребно око пет часова и да је била пријатно изненађена позитивном реакцијом послије представљања првог рада.

Иако је највише радова било намијењено купцима са наших простора, и то махом флаша са ликом светитеља или фотографијама, Горданини украси стигли су и у дијаспору. Каже да јој је сваки нови рад љепши од претходног.

– Сваку нову флашу коју урадим је све љепша, па се изненадим шта сам направила и са којом лакоћом. У раду прође вријеме, а мало се и појача кућни буџет – казала је Думанићева.

Цијене

Думанићева каже да цијене њених украса зависе најприје од времена утрошеног за израду, али истиче да су прихватљиве. Како би била што ближа купцима, али и промовисала своје радове, Гордана је активна на „фејсбук“ профилу „Декоративне флаше Гоца“.

Related posts

Насиље у породици брига читавог друштва

admin

ЈЕЛЕНА И МАРИО ВЕЧЕРАС КУВАЈУ НА АТВ-У

admin

Осињски ђаци прославили
45 година матуре

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još