ИЗДВОЈЕНОСпорт

ЋУЛУМ: ЧЕКА НАС ОЗБИЉАН ПОСАО

Борба за опстанак у Првој лиги РС неће бити нимало једноставан и лак процес, истиче нови тренер ФК „Текстилац“ Чедомир Ћулум додајући да њега и играче чека озбиљан посао.

– Од раније је познато да ће из лиге, осим екипе која је одустала од такмичења, испасти још један тим. Тренутно, када је у питању опстанак у лиги, спокојне могу да буду само три првопласиране екипе, док је судбина свих осталих шест екипа неизвјесна. Једино је „Жељезничар“ у нешто бољој позицији од осталих пет. Ми остали смо у шест бодова, а то су свега двије утакмице, тако да нас чека заиста озбиљан посао – рекао је Ћулум.

Какве су, у тој борби, шансе „Текстилца“?

– Имамо изузетно тежак распоред у прва четири кола наставка првенства, а управо у том периоду ствари би могле да се разјасне. У првом колу нам у госте долази „Модрича“, а с њима, у посљедње вријеме, имамо негативан скор, али то никако не значи да немамо мотива и да се предајемо.

 Ипак и након та четири кола има да се игра?

– Наравно да има, а кад сам рекао да би ствари могле да се разјасне, мислио сам на чињеницу да ће бити много јасније ко је главни „фаворит“ за испадање, ко има шансу да се спаси и тако даље. Свакако да не очекујем да све буде познато до самог финиша првенства.

Кад говоримо о играчима, с ким и с чим крећете у борбу за опстанак?

– Отишла су нам три играча, од којих су двојица била врло важна за игру екипе. Остала су нам упражњена нека мјеста, односно морамо боље да их попунимо. Недостају нам играч на позицијама задњи везни, предњи везни и крилни нападач и морамо да их пронађемо и ангажујемо, ако желимо да будемо озбиљан такмац.

Има ли на помолу рјешења?

– Играчи се тешко одлучују да промијене средину током зимског прелазног рока, али ми не одустајемо од намјере да те позиције попунимо на задовољавајући начин.

Од играча који су Вам на располагању, који су у тренажном процесу, може ли се склопити екипа која може да оствари зацртане такмичарске циљеве?

– Дошли су Златко Дуспара и Бењамин Вугдалић, као и Славиша Максимовић, те Стефан Милојевић који има проблем с повредом и на кога тешко можемо да рачунамо. Када је ријеч о Дуспари, он је фудбалер са врло високим играчким квалитетима, али од њега зависи хоће ли те своје квалитете успјети да искористи.

Распоред утакмица

Наставак првенства у Првој фудбалској лиги Републике Српске предвиђен је за 7. марта, а „Текстилац“ ће прву провјеру имати 8. фебруара у Дервенти против „Борца“ из Козарске Дубице. Седам дана касније у Дервенти ће гостовати „Слобода“ из Мркоњић Града, а 22. фебруара „Будућност“ из Бановића или „Слога“ из Добоја. Укупно би, према плану тренера Ћулума, требало да буде одиграно шест контролних утакмица, а остали противници биће познати ускоро.

Помоћник

Чедомир Ћулум је у „Текстилцу“ већ годину, тако да за њега нема непознаница у клубу.

– Са „Текстилцем“ и Дервентом имам заиста позитивна искуства. Овдје сам добро прихваћен, видим да је укупни амбијент позитиван и драго ми је да сам дио тог амбијента –рекао је он додајући да још увијек није донесена одлука ко ће бити његов помоћник.

– То је објективно озбиљан проблем. У „Текстилцу“ недостаје тренера, с обзиром да су ангажована све три тренера од којих један има 1А лиценцу и двојица имају 2Б лиценце. То је недовољно, па због тога недостају и тренери у млађим селекцијама – казао је Ћулум.

_

Related posts

У ДЕРВЕНТУ СТИЖУ СТОТИНЕ МЛАДИХ ФУДБАЛЕРА

admin

Дервента трећа у гранд
финалу „Ритма Европе“

Derventski List

Библиотека објавила побједнике осмомартовског конкурса

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još