Друштво

Budući srednjoškolci upoznali
se sa školom i zanimanjima

Stručna i tehnička škola novoj generaciji srednjoškolaca predstavila je danas, tokom Dana otvorenih vrata, struke i zanimanja za koje mogu da se školuju, a koje pored kvalitetne teorijske nastave prati praktični dio usklađen sa savremenim trendovima na tržištu rada.
Dobrodošlicu maturantima osnovnih škola poželjela je direktorica Stručne i tehničke škole Branka Jović istakavši da na ovaj način nastoje da budućim srednjoškolcima olakšaju izbor željenog zanimanja.
– U okviru Dana otvorenih vrata naša škola je predstavila struke i zanimanja koje planiramo da upišemo ove godine, a koje je odobrilo Ministarstvo prosvjete i kulture RS. Nadam se da će učenici dobiti jasniju sliku i pomoć da kanališu svoje želje i ambicije u vezi sa budućim zanimanjem. Nadam se da će đaci osjetiti da je ovo škola sa dušom i da će pored nastavnog plana i programa i savladavanja svih predmeta potrebnih za struku, uvidjeti da je ova škola mjesto gdje mogu iskazati svoje talente i razvijati kreativnost i komunikativnost – kazala je Jovićeva.
Osim prezentacija i promotivnih materijala na štandovima, budući srednjoškolci imali su priliku da obiđu kabinet ekonomske struje, kao i STEM učionicu.
U ovoj školskoj godini planiran je upis pet odjeljenja u Stručnoj školi i to jedno odjeljenje agrotehničara od 20 učenika, odjeljenje ekonomskih tehničara od 24 učenika, kao i četvorogodišnje zanimanje tehničar CNC tehnologija sa 24 učenika i trogodišnje kombinovano odjeljenje bravar – zavarivač i obrađivač metala rezanjem od 24 učenika. Ovogodišnji novitet u okviru ostalih djelatnosti je trogodišnje zanimanje frizer u kojem ima mjesta za 20 učenika.

Related posts

ЗАЈЕДНО ПОСЛИЈЕ ТРИ И ПО ДЕЦЕНИЈЕ

admin

ПРЕСЈЕК ГОДИНЕ ТОКОМ РАДИОНИЦЕ НА ОТВОРЕНОМ

admin

МАЛИШАНИ ИЗ „БАМБИЈА“ УЖИВАЛИ У МУЗЕЈУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!