Друштво

Najmlađim ukazano na
važnost očuvanja zdravlja

U veseloj i razigranoj atmosferi mališani iz vrtića „Trol“ kroz radionicu „Zdravlje za najmlađe“, koju je Higijensko – epidemiološka služba Doma zdravlja Derventa organizovala u okviru obilježavanja 7. aprila, Svjetskog dana zdravlja, djeca su se upozanala sa značajem higijene i zdravih stilova života u očuvanju zdravlja.
Prethodno su slične radionice održane sa učenicima mlađih razreda Osnovne škole „19. april“, uključujući i područne škole u Trstencima, Kostrešu i Miškovcima. – Tokom ovih radionica imali smo zadovoljstvo da upoznamo sjajne mlade ljude, od kojih su neki iskazali želju da se bave medicinom, a već sad su pokazali zavidno znanje iz ove oblasti – naveli su iz Higijensko – epidemiološke službe podsjećajući na značaj vakcinacije u smanjenju smrtnost i invalidnost među najmlađima.
– U susret 75. Svjetskom danu zdravlja Dom zdravlja Derventa dobio je vakcinu protiv humanog papiloma virusa (HPV) koji uzrokuje maligna oboljenja genitalnih organa, analne regije i područje usta i grla. Najbrži i najsavjesniji roditelji već su zakazali vakcinaciju svoje djece, te su njihova djeca primila prve doze vakcine. – Pozivamo i ostale zainteresovane roditelje djece starosti od 11 godina do 15. rođendana da se jave svojim timovima porodične medicine radi zakazivanja termina za vakcinaciju. Čuvajmo svoje i zdravlje svojih najbližih. Budimo svjesni da je uvijek „bolje spriječiti nego liječiti“ – istakli su iz ove službe.

Related posts

Адреналински спорт желе да приближе суграђанима

admin

Равноправност полова у
фокусу дводневне радионице

Derventski List

Пацијентима доступне патронажене посјете

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!