ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Вриједности Светосавља непролазна водиља

Празник Светог Саве у Саборном храму Успења Пресвете Богородице прослављен је литургијом и освештањем славског колача, те дјечијим рецитацијама у част првог српског архиепископа, светитеља и просвјетитеља.

Свештеник Љубиша Новић у бесједи послије молитве подсјетио је да је Свети Сава био утемељивач српске државе, цркве и школства.

– Срби се нису први пут срели са православљем у вријеме Светог Саве, већ и раније, али Свети Сава је поставио највећи печат српском народу уносећи Христа и светитеље његове у наше српске породице – рекао је Новић додавши да је Свети Сава проповиједао вриједности које су другачије од данашњих, европских вриједности, које су нам донијеле два два свјетска рата и губитак више од пола милијарде људи.

– Не морам да говорим о томе колико је важно да останемо светосавци. Све се дешава са Божијим промислом и тако не треба да нас чуди што је корона „кумовала“ томе да се дјеца врате у храмове и куће за њихов празник и празник свих нас – истакао је Новић.

Обиљежавање Савиндана у храмовима увеличало је мноштво дјеце, а предшколци и школарци, за изречене стихове посвећене Светом Сави награђени су пригодним поклонима.

 

Related posts

Видовданско вече испред Саборног храма

admin

ВОЋА ЈЕДВА ИМА И ЗА ЏЕМ

admin

ПОЧЕО ЛОВ НА СРНДАЋА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još