Спорт

Даље иду ђаци из школа „Никола Тесла“ и „Ђорђо Панзаловић“

Ученици дервентских основних школа у оквиру пројекта „Фудбал у школе“ такмичили су се за мјесто на регионалној смотри, а највише успјеха имали су дјечаци из Основне школе „Никола Тесла“ и дјевојчице из осињске школе „Ђорђо Панзаловић“.

У мушкој конкуренцији ученици ОШ „Никола Тесла“ најприје су резултатом 9:0 савладали ђаке из осињске школе, а потом и другаре из ОШ „Тодор Докић“ са 1:0, те показали да су до сада најбоље савладали вјештине најважније споредне ствари на свијету.

У конкуренцији дјевојчица неприкосновене су биле дјевојчице из ОШ „Ђорђо Панзаловић“ које су са резултатом 3:1 биле боље од ученица ОШ „19. април“, а са 1:0 од дјевојчица из „Николе Тесле“.

Пројекат под називом „Фудбал у школе“ реализује Фудбалски савез РС уз помоћ Европске фудбалске федерације (УЕФА), а у њему учествују дјевојчице и дјечаци четвртих, петих и шестих разреда из читаве Српске. У току су општинска такмичења, затим слиједе регионална, а почетком децембра и републичко финале у Бањалуци.

Related posts

Два сребра са Првенства РС

Derventski List

ПОРАЗ ОД „СЛАВИЈЕ“ (ФОТО)

admin

Јован Плиснић дио „Партизанове“ фудбалске смотре

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još