ДруштвоИЗДВОЈЕНО

За прославу Дана жена тражи се столица више

Обиљежавање 8. марта, Међународног дана жена, Дервенћанке једва чекају судећи према интересовању и резервацијама за организоване прославе у дервентским ресторанима и салонима, а за маштовите поклоне дамама побринули су се трговци и цвјећаре припремајући богату понуду, иако по папренијим цијенама него иначе.

Угоститељи не крију задовољство због великог интересовања припадница љепшег пола за прославу 8. марта уз музику и вечеру.

У салону за прославе „Премиум“ истичу да су припремили богату понуду за коју пријаве трају до 7. марта.

– Програм ће водити Бојан Бијелић, а госте ће забављати Дејан и Владан Нешић уз „Магнет бенд“, док ће специјални гост вечери бити Есад Плави. У цијену која износи 70 марака урачуната је неограничена конзумација хране и пића – казали су у „Преминуму“, а незаборавно вече за даме најављују и у салону „Марко Поло“, гдје су сва мјеста готово резервисана, а уплата по особи износи 45 КМ.

– Планирали смо прославу за највише 200 људи, а интересовање је велико и већ почетком седмице имали смо 150 резервисаних мјеста. За наше гостео безбиједили смо музику уживо уз бенд „А што не би могло“, као и неограничену конзумацију пића и богат шведски сто уз разноврсна слана и слатка јела, било да се ради о посној или мрсној храни – кажу у „Марку Полу“.

У мотелу „Бабино брдо“ планирано је вече уз музику уживо.

– За Дан жена наши гости моћи ће да уживају уз музику уживо, али смо замислили да то буде слободно вече, без организоване забаве, али прихватамо резервације столова, тако да они који желе могу да осигурају своје мјесто у нашем ресторану – казали су у овом ресторану, а сличну идеју имају и у мотелу „Двор“.

Да не оскудијевају у понуди цвјетних аранжмана који су најчешћи поклони дамама, потрудили су се у дервентским цвјећарама, али су због поскупљења репроматеријала цијене нешто више него лани.

– Цвјетне кутије коштаће од десет до 25 марака, сакцијско цвијеће од неколико марака па навише. Вјерујемо да ће грађани бити задовољни избором – казали су у цвјећари „Гареднија“.

Цвјећара „Божур“ већ је полице своје радње попунила новим врстама саксијског цвијећа.

– Што се тиче цијена, у односу на прошлу годину осјетно је поскупљење за десет до 20 одсто, и то више свјежег, резаног, него саксијског цвијећа. Каранфили ће, као и до сада, коштати 1,50 КМ за комад, док ће руже коштати четири марке, а паковане пет марака. Те цијене ће се вјероватно задржати и послије празника – казали су у овој дервентској цвјећари.

– Одлучили смо да неке цијене задржимо на прошлогодишњим, тако да ће каранфил који је и прошле године био 1,50 КМ и ове године бити исто, док ће за једну ружу грађани издвајати око четири марке, а уколико желе упаковане вјероватно пет марака – објаснили су у „Божуру“.

У цвјећари „Суза“ додају да ће у понуди имати букете, цвијеће у кутијама, корпицама и цвјетне пакете.  Цијене ће и код њих бити више него раније.

Продавнице

Богату понуду осмомартовских аранжамана са слаткишима, воћем, керамиком и козметиком припремају и трговци, али судећи према новим цјеновницима за слаткише, кафу и воћа, треба очекивати и више цијене ових поклона.

Related posts

„Сомијада“ од 23. до 25. јула

admin

Брчаци одбранили титулу, славила и екипа Добој/Шипово

admin

И „троловци“ помажу Михајлу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još