Друштво

ПОМОЋ НИЈЕ ЗАКАЗАЛА НИ ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ

Иако је рад Кола српских сестара „Царица Милица“ отежан због пандемије корона вируса, жеља да помогну онима којима је помоћ потребна нагнала је чланице да пронађу начин да помоћ до суграђана и стигне.

Предсједница кола Ђурђа Додиг Пијетловић каже да је све више оних којима је потребна помоћ, али и да је све теже обезбједити донације.

– Због отежаних услова у којима дјелујемо, помагали смо индивидуално. У протеклом периоду купили смо веш машину за породицу Гибаница, односно родитељима првих дервентских послијератних тројки. Помагали смо и онима који су због корона вируса изгубили своје најмилије и то прикупивши дио новца за сахрану – казала је Додиг Пијетловић.

У фокусу Кола српских сестара била су и дјеца без родитељског старања, па су малишанима која бораве у Дому за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“ у Бањалуци у септембру и октобру обезбиједили 14 рођенданских торти.

У колу је тренутно акценат на традиционалном прикупљању пакета помоћи који ће за Божић бити уручени суграђанима.

– Наша идеја је да покушамо да прикупимо средства и да направимо пакете за социјално угрожене, али и новогодишње пакетиће за дјецу из социјално угрожених породица – нагласила је Додиг Пијетловић, те апеловала на суграђане који су у прилици да помогну да храну, намирнице и средства за хигијену донесу у Саборни храм Успења Пресвете Богородице или да новчана средства уплате колу.

Такође, са почетком божићног поста, чланице Кола српских сестара почињу прикупљање посних намирница, које суграђани могу оставити у Саборном храму, а пакети помоћи биће подијељени вјерницима који су социјално угрожени.

Светосавски бал

Иако је Светосавски бал већ послије два издања постао препознатљива хуманитарна манифестација коју организује Коло српских сестара, његово ново издање изостаће због епидемиолошке ситуације.

Related posts

Дио Поља сутра без струје

admin

Зимска опрема од данас више није обавезна

admin

„Агићки млинови“ у новом руху

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još