ИЗДВОЈЕНОСпорт

Фудбал и дружење окупили 700 дјеце

Терен са вјештачком травом данас је стјециште игре и дружења за око 700 младих фудбалера, који су се окупили на Међународном дјечијем фудбалскоом турниру који организује Омладински погон Фудбалског клуба „Текстилац“.

Ова спортска манифестација угостила је око 60 екипа у четири селекције из више градова и општина Републике Српске и ФБиХ, а турнир је отворио градоначелник Милорад Симић који је учесницима пожелио добродошлицу и добру игру.

– Ово спортско дешавање у Дервенти ове године је окупило немали број екипа и ово је једна свечаност поводом Дана уз остала спортска и културна дешавања у августу. Поздрављам младе људе, желим им све добро, а онима који нису из Дервенте, желим да понесу лијепу успомену из нашег града, да се спортски понашају и да се враћају у Дервенту, а дервентској дјеци сам пожелио да буду добри домаћини и игром покажу како то Дервента воли и зна – казао је Симић.

Координатор Омладинског погона ФК „Тесктилац“ Дејан Плиснић истакао је да је циљ овог турнира првенствено дружење и стицање искуства младих играча.

– Данас ће на терену продефиловати око 700 дјечака из Бањалуке, Брчког, Бијељине, Маглаја, Тешња, Грачанице, Јелаха, као и локалних заједница из окружења Добоја, Прњавора и Модриче, а који су распоређени у четири генерације, од 2009. до 2013. годишта. Надамо се да ће дјеца уживати – истакао је Плиснић.

Тренер ФК „Жељезничар“ из Добоја Бего Чабрић казао је да сваке године радо, са екипом малених фудбалера, дође у Дервенту.

– Турнир је предиван и без обзира на непогоде, окупити оволики број дјеце је за сваку похвалу. Треба да буде примјер свим клубовима – казао је Чабрић, а и играчи овог клуба су истакли задовољство учешћем.

– Шест година тренирам фудбал и јако ми је лијепо овдје. Учествовао сам и на другим турнирима, али и овдје ми је лијепо – казао је Василије Алексић, а његов саиграч Стефан Даниловић истакао је да очекује прво мјесто.

Related posts

ПРОЧИТАЈТЕ ЗАКЉУЧКЕ РЕПУБЛИЧКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

admin

„АДИКО БАНКА“ ДОНИРАЛА „СУНЦУ“ ПЕТ ГПС САТОВА

admin

ПРВИ ЗАРАЖЕНИ КОРОНА ВИРУСОМ У ДЕРВЕНТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još