ИЗДВОЈЕНОСпорт

Фудбал и дружење окупили 700 дјеце

Терен са вјештачком травом данас је стјециште игре и дружења за око 700 младих фудбалера, који су се окупили на Међународном дјечијем фудбалскоом турниру који организује Омладински погон Фудбалског клуба „Текстилац“.

Ова спортска манифестација угостила је око 60 екипа у четири селекције из више градова и општина Републике Српске и ФБиХ, а турнир је отворио градоначелник Милорад Симић који је учесницима пожелио добродошлицу и добру игру.

– Ово спортско дешавање у Дервенти ове године је окупило немали број екипа и ово је једна свечаност поводом Дана уз остала спортска и културна дешавања у августу. Поздрављам младе људе, желим им све добро, а онима који нису из Дервенте, желим да понесу лијепу успомену из нашег града, да се спортски понашају и да се враћају у Дервенту, а дервентској дјеци сам пожелио да буду добри домаћини и игром покажу како то Дервента воли и зна – казао је Симић.

Координатор Омладинског погона ФК „Тесктилац“ Дејан Плиснић истакао је да је циљ овог турнира првенствено дружење и стицање искуства младих играча.

– Данас ће на терену продефиловати око 700 дјечака из Бањалуке, Брчког, Бијељине, Маглаја, Тешња, Грачанице, Јелаха, као и локалних заједница из окружења Добоја, Прњавора и Модриче, а који су распоређени у четири генерације, од 2009. до 2013. годишта. Надамо се да ће дјеца уживати – истакао је Плиснић.

Тренер ФК „Жељезничар“ из Добоја Бего Чабрић казао је да сваке године радо, са екипом малених фудбалера, дође у Дервенту.

– Турнир је предиван и без обзира на непогоде, окупити оволики број дјеце је за сваку похвалу. Треба да буде примјер свим клубовима – казао је Чабрић, а и играчи овог клуба су истакли задовољство учешћем.

– Шест година тренирам фудбал и јако ми је лијепо овдје. Учествовао сам и на другим турнирима, али и овдје ми је лијепо – казао је Василије Алексић, а његов саиграч Стефан Даниловић истакао је да очекује прво мјесто.

Related posts

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА СУБВЕНЦИЈУ КАМАТНЕ СТОПЕ

admin

Разматран Приједлог закона о граду Дервента, гласање сутра

admin

РЕМИ ЛУЖАНЧАНА ПРОТИВ ДОБОЈЛИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još