ДруштвоРС-РЕГИЈА

Поново обавезне маске у
здравственим установама

У Републици Српској обавезно је ношење маски у здравственим установама, домовима за стара лица и другим установама социјалне заштите за смјештај корисника, прописано је новом уредбом у вези са сузбијањем вируса корона коју је Владе Српске донијела јуче на приједлог Републичког штаба за ванредне ситуације.

Новом уредбом уређује се начин извршавања мјера за спречавање и сузбијање ове заразе и обавезно је ношење маски за запослене, пацијенте, кориснике услуга и посјетиоце у здравственим установама, те за запослене и посјетиоце у домовима за стара лица и другим установама социјалне заштите за смјештај корисника.

– Обавезују се и васпитно – образовне и високошколске установе да прате епидемиолошку ситуацију у оквиру своје установе и да у сарадњи са надлежним домом здравља предузимају потребне мјере и правовремено обавјештавају надлежно министарство, те буду припремљене за прилагођавање рада у случају погоршања – саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.
Нова уредба ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у “Службеном гласнику Републике Српске”, а престаје да важи 31. марта 2023. године.

(Глас Српске)

Related posts

Грађани затечени вртлогом поскупљења

admin

Пандемија отежала рад Удружења рибара

admin

Заједничким снагама
очистили гробље Бегов гај

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još