ДруштвоРС-РЕГИЈА

Поново обавезне маске у
здравственим установама

У Републици Српској обавезно је ношење маски у здравственим установама, домовима за стара лица и другим установама социјалне заштите за смјештај корисника, прописано је новом уредбом у вези са сузбијањем вируса корона коју је Владе Српске донијела јуче на приједлог Републичког штаба за ванредне ситуације.

Новом уредбом уређује се начин извршавања мјера за спречавање и сузбијање ове заразе и обавезно је ношење маски за запослене, пацијенте, кориснике услуга и посјетиоце у здравственим установама, те за запослене и посјетиоце у домовима за стара лица и другим установама социјалне заштите за смјештај корисника.

– Обавезују се и васпитно – образовне и високошколске установе да прате епидемиолошку ситуацију у оквиру своје установе и да у сарадњи са надлежним домом здравља предузимају потребне мјере и правовремено обавјештавају надлежно министарство, те буду припремљене за прилагођавање рада у случају погоршања – саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.
Нова уредба ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у “Службеном гласнику Републике Српске”, а престаје да важи 31. марта 2023. године.

(Глас Српске)

Related posts

Сањам о наставничком позиву

admin

Миоданићу треће мјесто

admin

Вашарски куп и фишијада у недјељу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još