ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Почело обиљежавање „Недјеље Црвеног крста“

Дервентска организација Црвеног крста почела је данас обиљежавање „Недјеље Црвеног крста“ током које ће бити подијељено 197 пакета хране.

Помоћ која ће, уз помоћ волонтера, бити подијељена социјално угроженим домаћинствима у Дервенти, обезбиједили су донатори из нашег града, али и Црвени крст Републике Српске и Удружење „Помози.ба“ из Сарајева.

„Недјељу Црвеног крста“ са 50 пакета хране помогли су „Дрвопрерада Ђурић“, Црвени крст РС обезбиједио је 18 пакета, Дом здравља и Центар за социјални рад по 12 пакета, а социјално угроженим суграђанима биће подијељено и 11 пакета које је обезбиједио „Комуналац“. По десет пакета донирала су предузећа „Металпром“ и „Фрукта трејд“, а шест пакета са прехрамбеним намирницама обезбиједио је „Дрво-промет“. По четири пакета хране донирали су „Санино“, „Успон“, „Миник“ и Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, док је „Мобил шоп“ обезбиједио два пакета.

Удружење „Помози.ба“ из Сарајева уз сваки од 50 пакета хране обезбиједило је и врећу брашна од 25 килограма и десет кг кромпира.

– Због повећаног броја активности Црвеног крста ова „Недјеља Црвеног крста“ у Дервенти ће бити обиљежавана током читавог маја – саопштили су из градске организације.

Related posts

Без дочека православне Нове године у Дервенти

admin

Своје знање и наде ставила
на располагање Српској

Derventski List

Обиљежен Дан побједе над фашизмом

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još