Друштво

Акција за помоћ породици
Тривић ујединила хуманисте

Акција прикупљања помоћи за породицу Тривић из Горњих Церана, а коју је повело Коло српских сестара „Царица Милица“ у оквиру Светосавског бала, настављена је кроз прикупљање средстава и донација.

Бројни суграђани, али и хуманисти из иностранства већ су показали хуманост, а прилику за доброчинство имају и даље сви они који то могу и желе.

Према ријечима предсједнице Кола српских сестара Ђурђа Додиг – Пијетловић донације пристижу сваког дана и увећавају цифру неопходну за лијечење Бранке Тривић и њеног сина Игора.

– До саме вечери Светосавског бала прикупљено је 39.680 марака, а сада је та цифра удвостручена и сваког дана пристижу нове уплате. Заиста смо захвални људима и изненађени смо хуманошћу. Још једном молимо да се новац уплаћује искључиво на жиро – рачун Кола српских сестара у Дервенти, јер ћемо на тај начин задржати транспарентност и лакшу евиденцију – истакла је Додиг – Пијетловићева додавши да су се суграђани и самоиницијативно организовали у прикупљању средстава за помоћ породици Тривић.

– Највише смо одушевљени гестовима људи који самоиницијативно организују разне облике скупљања помоћи, без иницијативе кола. Тренутно мислим да имамо око десет мјеста на којима је могуће донирати средства остављајући новац у кутијама, такође и путем радионица, а у ресторану „Ловац“ организовано је вече са музиком уживо са циљем прикупљања помоћи. Крајем фебруара, тачније 25. фебруара, планиран је хуманитарни концерт у Осињи на којем је учешће најавило доста извођача и познавајући тај крај очекујемо велику подршку. Ниједна манифестација и ниједан облик прикупљања помоћи није мање битан, нити мање значајан – казала је предсједница кола додавши да је борба којој су се Дервенћани одазвали у великом броју и даље утрка са временом.

– Тој породици ће требати јако пуно средстава, борба је пред њима, а можда им је сада за нијансу лакше, јер су постали свјесни колико су људи уз њих на овај начин – казала је она.

Уплате

Уплате је из БиХ могуће су на жиро – рачун Кола српских сестара у Дервенти: 5553000037493472, док су из дијаспоре могуће уплате

IBAN: AT76 3699 0000 0914 5988

BIC: RBRTAT22

BLZ: 36990

За више информација могуће је обратити се на бројеве телефона 065/882-265, 066/747-886 и 065/819-254.

Related posts

ПОДИЈЕЉЕНИ ПАКЕТИ ЗА СТАРИЈЕ ОСОБЕ

admin

Расписан конкурс за фестивал хумора и дјечијег стваралаштва

admin

Намјештај за педијатрију
и школу у Календеровцима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još