ДруштвоРС-РЕГИЈА

Бесплатни уџбеници за основце и у идућој школској години

Влада Републике Српске усвојила је данас информацију о обезбјеђивању бесплатних уџбеника за ученике основних школа у школској 2022/2023. години за чију набавку су планирана буџетска средства од 4,5 милиона КМ.

За школску 2022/2023. годину бесплатни уџбеници ће бити обезбијеђени свим ученицима првог, другог, трећег и четвртог разреда основних школа, затим ђацима основних школа који су побједници републичког такмичења, као и ученицима од петог до деветог разреда који су треће и наредно дијете по реду рођења у породици са троје и више дјеце.

Према подацима којима располаже Министарство просвјете и културе Републике Српске, у школској 2022/2023. години, на основу наведених категорија, уџбеници ће бити обезбијеђени за око 44.600 ученика.

Такође, Министарство породице, омладине и спорта обезбиједиће уџбенике за одличне ученике из породица са четворо и више дјеце и то за дјецу од петог до деветог разреда и за школску 2022/2023. годину.

 

Related posts

Нови детаљи красе двориште
Геронтолошког центра

Derventski List

Грађани да се пријаве за здравствено осигурање

admin

БОЉИ УСЛОВИ У ОШ „ЂОРЂО ПАНЗАЛОВИЋ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još