Новости

Велика Сочаница памти
својих 55 страдалника

Помен погинулим и умрлим борцима и цивилним жртвама Одбрамбено – отаџбинског рата из Велике Сочанице служен је данас испред спомен – обиљежја у овом селу који носи ликове и имена 55 мјештана.

Бројне сочаничке породице остале су без својих најмилијих, са живим ранама које никад неће зарасти, а саосјећање са њиховом боли данас су подијелили њихове комшије и бројне делегације.

Сјенима 36 страдалих бораца, 12 умрлих припадника Војске РС и седам цивилних жртава поклонили су се чланови њихових породица, шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Градске управе Станиша Микеревић, потпредсједник Скупштине града Дарко Бећаревић, делегације Градске борачке организације, Удружења заробљеника, те представници политичких партија СНСД, СДС, СП, ПДП и Народни фронт.

Петровдан се у Великој Сочаници прославља и као слава храма Вазнесења Господњег, а овогодишњи кумови славе су Жељко Кузмановић и његов син Николас Марко Кузма и, а за наредну годину кумство је преузео Душан Цвјетковић са породицом.

Related posts

Градска каса за идућу годину тешка 19,4 милиона КМ

admin

Скупштина града
засједаће 11. априла

Derventski List

Путеви, игралишта и паркинзи добијају ново рухо

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još