ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ВРИЈЕДНИ ЂАЦИ НАНИЗАЛИ УСПЈЕХЕ

Једна приредба била је премалена да у њу стану сва постигнућа ученика Основне школе „Никола Тесла“ током ове школске године, а руководство школе и наставници могу да буду итекако поносни на своје ђаке.

У получасовном програму који је изведен данас у Центру за културу у Дану ученичких постигнућа, наступили су чланови фолклорне и ритмичке секције, рецитатори, одигран је драмски комад, а публици су се представили и ученица музичке школе и школски хор.

Директор школе Љубиша Ђурић истакао је да су њихови ученици били супериорни на такмичењима, те подсјетио да то не би било могуће без труда ђака, подршке њихових родитеља, али и ангажовања наставника који су предано радили свој посао.

– Током ове године успјех ученика је био изузетно велик и незапамћен у овој школи, због чега смо поносни на њих. На општинским такмичењима из свих предмета осим из њемачког језика освојили су прва мјеста, а било је и дуплих побједа, односно освојили су и прва и друга мјеста. Такође, запажене резултате имали су на регионалним такмичењима, па су изборили пласман на републичка и државна такмичења. Надам се да ће и идуће године да понове тај успјех, ако не и да га надмаше – рекао је додајући да је диплому Вук Караџић заслужило шест ђака.

Ученици су истакли да Дан ученичких постигнућа представља врхунац свега лијепог што су доживјели од септембра до краја школске године. Ученица генерације Уна Теофиловић казала је да је поносна на свој успјех, те се захвалила наставницима који су све ђаке у школи подржавали и вјерно им преносили знање.

Приредби, осим домаћина из школе, присуствовали су представници локалне заједнице и народни посланик Игор Жунић, делегације основних школа са подручја општине, као и велики број наставника, ђака и њихових родитеља и других гостију.

Дјеца са Косова и

Метохије

Приредби за Дан ученичких постигнућа ОШ „Никола Тесла“ присуствовали су и ђаци и наставници са Косова и Метохије, који бораве у нашем граду.

„Вуковци“

Вукову диплому ове године заслужили су Индиана Косијер, Ивана Станић, Анђела Божић, Маја Бојанић, Вук Врањеш и Уна  Теофиловић, која је проглашена и ученицом генерације. Поред тога, посебна диплома за остварене резултате на такмичењима и за изузетну активност током школовања додијељена је Анђели Лукић.

Related posts

Избор најљепше фотографије
у празничном кутку

Derventski List

Своју вољу и знање желим да посветим хуманом раду

admin

ГЛАСАЊЕ МОГУЋЕ САМО У БОСАНСКОМ ПЕТРОВЦУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još